2017-05-21 | 17:42:00

Att gjuta nytt betonggolv

 
Jag förstår att ni har väntat med spänning på den rafflande gjutningsuppdateringen som jag utlovade i torsdags? Det råkade bli pangfint väder i helgen så bloggen har fått vänta. Men nu så! Dags för gjutningsuppdatering. 
 
 
I torsdags rullade betongbilen in på gården och så inleddes gjutningsprocessen. Tobias hade satt upp provisoriska hyllor i alla rum dagen innan, för att med hjälp av laser få exakt rätt höjd på betonggolvet i alla rum. Huset var lite ojämnt, så på vissa ställen behövdes ett bra mycket tjockare lager av betong än på andra ställen för att golvet skulle bli jämnt. 
 
 
Precis som när vi tog ut det gamla golvet var det många karlar som var inblandade även i detta skede. Snabbt, ordentligt och smidigt ska det gå!
  
 
Golvvärmeslingor, armering och allt annat jox gömdes snabbt i betongen. 
 
 
Så här ↑ såg det ut i huset i torsdags vid middagstid. Då var golvet ännu inte slipat och fint, som det är nu. I fredags göt killarna klart golvet, slipade och plastade in allting. Nu är det bara att vänta i tre månader då, innan vi kan sätta in vårt snygga korkvinylgolv här ovanpå. Som tur går det att fixa taket och väggarna under tiden som betonggolvet torkar... och så har vi ju hela uterummet att bygga upp också. Badrummet och toaletten ska vi gjuta med en snabbtorkande betongblandning inkommande vecka, så där kan vi börja sätta kakel redan om ett par veckor. 
 
He tar se!

Finheter
Sofia

Spännande att läsa om er reovering eftersom vi också håller på att renovera! En sån fråga, fr vilket företag tar ni det snabbtorkande betongen ifrån och hur mycket dyrare är den betongen?:)

2017-05-21 | 18:04:05
Kommentera:
Kom ihåg mig?