2017-03-14 | 22:07:00

Väder som gör att man blir illamående

 
Ikväll när jag körde hem från Vasa, efter att ha ätit middag med min kompis Challo och gått på spexpremiär, var det snöyra utan dess like. Under tiden som vi hade suttit och skrattat inne i Ritz salonger hade det snöat konstant i ett par timmar, så vägarna som tidigare idag varit bara och fina är nu än en gång begravda under ett tjockt lager snöslask. Några snöplogar hade inte varit i farten när jag skulle ut på riksåttan, och snön fortsatte att yra ner rakt mot bilens framruta hela vägen hem.
 
Det finns inget obehagligare än att köra bil när sikten är lika dålig oavsett om man använder halvljus, helljus eller dimljus och man inte ens ser var mittlinjen och dikesrenen ligger för att det är så mycket blötsnö på vägen. Man får krypa fram i snigelfart och hoppas på att man prickar rätt och inte kanar ner i diket...
 
Jag vet inte vad det är med den här typen av snöoväder, men jag blir alldeles knäpp i huvudet av det. Att köra mot snö som faller rakt mot bilens framruta gör att jag blir både illamående och snurrig (samma snurriga känsla får jag när jag tittar på till exempel den här tapeten, så jag misstänker att det kan ha med min auramigrän att göra). Ikväll övervägde jag flera gånger att köra in till vägrenen och stanna tills snöpyran lugnat ner sig för att jag helt enkelt blev så illamående. Är det någon annan som brukar reagera på samma sätt?

Finheter
Iza

Jag kan känna mig väldigt yr när det snöar så, men inte illamående, i alla fall inte om jag kör. Men sitter jag bredvid kan jag bli illamående av vad som helst 😫

Svar: Skönt att du inte blir illamående när du kör i alla fall! :) Jag kan ibland känna att jag knappt ser vägen för att min hjärna blir så mosig av snön som kommer emot.
TIDSTJUVEN

2017-03-14 | 22:14:51 | http://izasfotografi.blogg.se
hanna, förbanna

yes, blir också illamående av snöyra mot vindruta. Har också migrän och blir dessutom åksjuk, hurra för mig! ;)

Svar: En migränsyster! Hurra för oss :')
TIDSTJUVEN

2017-03-15 | 11:22:54 | http://hannaforbanna.blogspot.com/
Kommentera:
Kom ihåg mig?