2017-06-28 | 04:26:00

Tjejweekend i Köpenhamn

Har man bara nio dagar sommarsemester får man se till att maxa de där nio dagarna med roligheter. Och roligt blir det, för i slutet av nästa vecka packar jag och mina fem tanter resväskorna, hoppar på flyget och drar iväg på tjejweekend!
 
 
Sist vi var på resa alla sex tillsammans måste ha varit när vi bilade ner till Helsingfors för två år sedan och gick på Katy Perry-konsert. Det var ju ett tag sedan, så det är hög tid för en ny tantresa i år. Den här gången ska vi spendera en hel weekend tillsammans i Köpenhamn i Danmark, och det hela kommer bli så hiskeligt hiskeligt roligt. Att vi över huvud taget lyckats samkoordinera våra liv så att alla sex har tre lediga dagar samtidigt är helt otroligt. Oftast lyckas vi inte ens ha kaffeträffar med alla samlade på ett och samma ställe längre.
 
Om någon där ute råkar sitta inne på något dunderbra restaurangtips eller vet om någon sevärdhet som vi absolut inte får missa under vår vistelse i Köpenhamn får ni hemskt gärna dela med er. :) Vi kommer att anlända till Köpenhamn redan på fredag morgon och åka hem på söndag kväll så vi har ju ett par timmar att fördriva.
 
Tivoli, smørrebrød, Strøget, Den lille havfrue, Nyhavn...
Vad får man absolut inte missa om man spenderar en weekend i Köpenhamn?

Finheter
Lisa

Skippa allt vad turistfällor heter. Visst, Nyhavn är fint. Men dyrt och med alldeles för mycket folk. Nörrebro är så mycket trevligare! Charmigt, lugnt, avslappnat. Gott om shopping och restauranger.
Fristaden Christiania är också värt ett besök. Väldigt annorlunda och speciellt!
Jag rekommenderar också den coola restaurangen Bror!

Svar: Tack så mycket för tipsen Lisa! Christiania har jag länge varit nyfiken på att se med egna ögon, så vi får se om vi kanske vågar oss dit en sväng någon av dagarna.
TIDSTJUVEN

2017-06-28 | 08:56:43
Ida-Marie

Åh Köpenhamn som är så fint! Rekommenderar att hyra cyklar och cykla runt kusten om ni har möjlighet, annars är det bäst att ta bra skor så man kan gå mycket. Det finns så mycket att se :)

Svar: Bra tips! Det verkar onekligen finnas mycket fint att spana in i Köpenhamn. :)
TIDSTJUVEN

2017-06-28 | 09:21:58 | http://ziio.se
Petra

Eftersom jag nuförtiden bor i Köpenhamn måste jag ju joina i kommentarerna !
- Hyr cyklar, Cph är en väldigt cykelvänlig stad.
- Tivolit. Väldigt mysigt att bara gå runt på området. Fyrverkeri varje fredag o lördag
- Carlsberg muséet. Väldigt intressant + man får ett gratis smakprov på öl. Man får också åka häst & vagn runt området där Carlsberg ligger; väldigt fint.
- Torvehallarna
- Nyhavn / Christianshavn
- Strøget (dock mkt folk där, speciellt på helgerna)
- Rundetaarn
- Slotten ; Amalienborg, Rosenborg...
- Fisketorvet köpcentra
- Islands brygge (måste ju promota mitt område, hihi)
- Smørrebrød (Finns ju inte nåt så danskt som smørrebröd + öl & snaps)
- Kanalturer / Sightseeing med båt
- Om ni så vill, kan ni köpa Cph Card - så slipper ni in gratis på en massa attraktioner + gratis transport med buss/tåg/metro

Hoppas ni får en dejlig weekend i København =)

Svar: Yes, härligt med massa insidertips! :D Tusen tack Petra. <3
TIDSTJUVEN

2017-06-28 | 10:10:53
Hallon&Praliner

PapirØen för streetfood! Massa god mat att välja mellan inne i hallen och en massa bord utomhus att sitta och äta vid. http://copenhagenstreetfood.dk/.
Vi var på weekend i Köpenhamn förra sommaren och det är en underbar sommarstad! Trevlig resa :)

Svar: Jag fick tips om Papirøen av ett par personer på Facebook också, så det verkar vara ett måste. :D Roligt att höra att Köpenhamn är ett bra resmål på sommaren. Och tack!
TIDSTJUVEN

2017-06-28 | 11:07:38
Viktoria

Jag var i Köpenhamn med min familj i början av december och gick på julmarknad på tivoli fast det kan ni förstås inte göra nu haha. Men det kanske hade vart kul att gå på tivoli ändå. Vi besökte såklart också den lilla sjöjungfrun och Nyhavn. Inte för att det är något wow otroligt men bara något jag var tvungen att se när vi ändå var där!

Svar: Nej, julmarknad kan ju vara lite knepigare nu i juli, men ett besök till Tivoli blir det säkert i alla fall. Tivoli, Nyhavn och den lilla sjöjungfrun är sådana saker som det känns som att det är mer eller mindre obligatoriskt att uppleva om man besöker Köpenhamn. :) Jag ser fram emot det!
TIDSTJUVEN

2017-06-28 | 17:32:24
Danielas Dagbok

Köpenhamn är verkligen perfekt stad för tjejweekend, var där med mitt tjejgäng ett veckoslut för ett par år sedan :) Missa INTE tivoli, så otroligt vackert!!

2017-07-01 | 19:56:14 | http://danielasdagbok.com
Kommentera:
Kom ihåg mig?