2017-06-06 | 22:13:31

Rapport från en stolt storasyster

 
Swiiiiisch sa det och så hade sex år passerat sedan min egen studentdimission och det blev lillebrorsans tur att få tåga in i gymnasiets festsal och sätta sig bland fyrtio andra pirriga gymnasieelever som skulle få sin vita mössa.
 
 
Allting var precis som för sex år sedan, med den skillnaden att Vörå samgymnasium numera huserar i Norrvalla. Dimissionen blev därmed mycket värdigt genomförd i Norrvallas stora festsal.
 
 
När blev lillplutten så här stor egentligen? Jag hänger inte med längre, men jag tror bestämt att jag var den stoltaste systern i hela Vörå i lördags.
 
 
Studentdimissionen bestod av ett fint program, med mycket sång och musik varvat med tal. Det var både vackert och stämningsfullt. Cecilia gav hela publiken gåshud när hon sjöng You raise me up...
 
 
...och efter att alla i tur och ordning hade fått sina vita mössor och studentbetyg sjöng även ett par nyblivna studenter.
 
 
Efter dimissionen vankades fotografering förstås. Ack ack, så fina alla studenterna var.
 
 
Studenterna badade i ett hav av studentrosor och kramar utdelades till höger och vänster bland alla de stolta föräldrarna och syskonen. Glädjen mätte inga gränser! Det är något alldeles speciellt med studentdimissioner – luften bara sprudlar av sorglöshet och förväntan. Världen känns plötsligt full av möjligheter.
 
 
Så småningom bar det av hemåt, för då var det dags för studentkalas med tårtor utformade som studentmössor. Mamma hon kan.
 
 
Bordet dignade av både salta och söta godsaker. Ska man fira ska man göra det ordentligt!
 
 
Sandra hade dessutom bakat världens godaste studentcheesecakes. Det är krossad daimchoklad i dem, så ni kan tro mitt ord när jag säger att de är världens godaste.
 
 
Två stycken stiliga herremän fastnade på bild.
 
 
...och två stycken fina turturduvor likaså.
 
 
Det blev ett så lyckat kalas, med många kära gäster från när och fjärran.
 
 
Efteråt dignade borden av rosor i alla regnbågens färger.
 
 
Jag försökte bevara dem alla på mitt minneskort. Ni förstår, det är ju omöjligt att inte fotografera en sådan här blomsterprakt.
 
 
Det skedde dessutom något alldeles exceptionellt i Komossa under helgen. Komossa är ju en väldigt liten by (så liten att den snart inte räknas som by längre), men det var så många som sex stycken forna Komossaelever som tog studenten i år. Hela byn hade orsak att fira, och jag tror bestämt att det här är ett år som går till historien.
 
Stort grattis till alla nyblivna studenter där ute! ♥

Finheter
Ida-Marie

Oh så fina bilder, och du får verkligen vara en stolt syster ^^

Svar: Tack Ida! Oh ja, verkligen. <3
TIDSTJUVEN

2017-06-06 | 22:18:58 | http://ziio.se
Mikaela

Vilka underbara bilder :D

Svar: Tack så mycket Mikaela! :)
TIDSTJUVEN

2017-06-07 | 09:27:19 | http://orsin.blogg.se
Hanna

åhhh så härligt med student!

Svar: Ja men verkligen! Studentdagen är verkligen en dag som man minns för resten av sitt liv.
TIDSTJUVEN

2017-06-07 | 09:28:17 | http://www.sofaiiil.blogg.se
Cherie

Känns lite orättvist att man sätter ut en bild på en daimcheesecake men inget recept. Ser ju helt fantastiskt god ut!! :D

Svar: Det har du förstås rätt i! ;) Jag ska kolla om Sandra har lust att dela med sig av receptet :D
TIDSTJUVEN

2017-06-07 | 10:52:34 | http://www.nouw.com/cheriesmat
Kommentera:
Kom ihåg mig?