2017-06-09 | 19:54:06

Gipsskivor, eluttag och nya köksfunderingar

 
Okej, gott folk. Håll i er nu, för här kommer en renoveringsuppdatering igen! Jag känner att det har gått allt för lång tid sedan den senaste renoveringsuppdateringen här på bloggen (två veckor!) och det har hunnit hända så mycket på bygget att jag inte vet i vilken ända jag ska börja egentligen. Så här lång tid kan vi verkligen inte låta det passera mellan uppdateringarna i fortsättningen. 
 
Nåväl, kanske det är bäst att jag tar vid där jag slutade sist – det vill säga med uterummet. För två veckor sedan hade takstolarna nyss kommit upp. Idag har vi kommit så långt att tillbyggnaden faktiskt börjar se ut som ett riktigt rum! När det blåste sådär hiskeligt förra veckan blåste pressenningen som vi hade på uterumstaket sönder, men i övrigt har vi inte råkat ut för några desto större missöden än så länge.
 
 
Inne i huset har Tobias och gänget jobbat flitigt som myror. Väggar har byggts upp och nya gipsskivor har satts på innerväggarna i hela huset. Innertaket i huset har fått ny fuktspärr och blivit nedskålat. Och elmontören och VVS-montören har varit på plats flera dagar och jobbat med el och ventilation i huset. Nu när allting är nytt och fräscht börjar det till och med kännas som ett nybyggt hus istället för ett 70-talshus. Oj, vad jag ser fram emot att få sätta före- och efterbilderna bredvid varandra när allting är klart! Man kommer knappt att tro att det är samma hus.
 
Något av det knepigaste har helt klart varit att bestämma var uttagen till el, internet och tv ska komma. Det är ju lätt att vara efterklok och konstatera att det hade varit bra att ha fler eluttag här och där, men när man ska fundera ut allting på förhand (innan man ens är säker på hur man kommer att möblera huset) är det knepigt. Jag är dessutom lite jobbig på det viset att jag har en tendens att möblera om totalt varje gång jag storstädar, så det gör ju inte det hela lättare. Jag tror liksom inte att vi kommer ha soffan på ett och samma ställe i hundrafemtio år och då kommer ju tv:n inte heller att stå mot samma vägg hela tiden. ;) Vi har tagit det säkra före det osäkra och placerat ut eluttag på alla tänkbara ställen känns det som.
 
Idag har vi varit på planeringsmöte med Östmans Snickeri igen. Ju fler gånger man kör längs den där långa och ringliga vägen ut till Särkimo, desto kortare börjar den kännas. Badrummet och toaletten har vi varit och planerat och diskuterat ett par gånger tidigare, och idag var det dags för garderoberna... och köket. Vi hade från början inte tänkt ändra desto mer på köket, men nu har vi tänkt om och bestämt oss för att modernisera ett som annat trots allt. Det ena leder ständigt till det andra...

Finheter
Jennifer

Så spännande att följa med hur det går med er renovering, lycka till med allt! :)

2017-06-12 | 12:58:44
Kommentera:
Kom ihåg mig?