2017-06-07 | 22:42:00

En sommarträdgård på terrassen

 
Idag känns det som att sommaren startade, riktigt på riktigt. Det har varit en bra bit över tjugo grader varmt, och jag passade på att vika in via plantskolans försäljningsplats vid gamla brandstationen på eftermiddagen. Där köpte jag på mig lite färggranna blommor att pryda terrassen och trappan med.
 
 
Egentligen hade jag velat köpa hur mycket blommor som helst och skapa en djungel på vår lilla terrassplätt, men jag fick behärska mig litegrann. Sist och slutligen kommer vi knappast att hinna spendera så värst många kvällar på terrassen i sommar då vi har fullt upp med husrenoveringen. Nästa år kommer jag att ha en hel trädgård att planera! Hääääärligt.
 
 
Mormor och morfars gamla mjölkhinkar blev fyllda av färgsprakande stjärnögon och silverfall.
 
 
Sputnik poserade ivrigt.
 
 
Fnattkatten kontrollerade förstås alla nya prylar som ställdes fram. Han är redan en rutinerad trädgårdsmästare som varit med många gånger. Genast när han märker att något är på gång kommer han springande och ska vara med i händelsernas centrum.
 
 
Laika är lite mer avvaktade och håller sig helst på tryggt avstånd tills hon vet vad som är på gång.
 
 
Den fina vattenkannan som fått flytta ut nu igen är min drömvattenkanna. Den är goals, som kidsen skulle säga (ja, en vattenkanna kan helt klart vara goals). Jag överväger till och med att låsa in den på nätterna så att den inte försvinner. Så förtjust är jag i denna vattenkanna.
 
 
Mamma köpte den till mig på fjolårets Juthbackamarknad, så den är ett loppisfynd.
 
 
I emaljhinken som också är ett loppisfynd (den fyndade jag på loppisrace i Oravais förra året) bor det en tomatplanta i år igen. Förhoppningsvis bjuder den på solvarma röda busktomater senare i sommar.
 
 
I fjolårets lastpallsplantering var det bara ett fåtal smultronplantor som hade klarat vintern, och inga jordgubbsplantor alls, så jag får se till att skaffa någonting nytt till lastpallsplanteringen i år så den inte gapar helt tom. Någon som har tips på något roligt som jag kunde plantera där, utöver örter? :)
 
 
Tillsvidare fungerar den också bra som klätterställning och utkiksplats, hälsar Sputnik.
Instruktioner till hur man gör en odlingslåda av en lastpall finns här på bloggen,
ifall någon av er läsare också vill snickra ihop en. ♥

Finheter
Q& Victoria

Vilka underbart somriga bilder! Storgillar också lastpallsplanteringen! :)

Amanda

Smultron och hängande millionbells och lite örter pryder min lastpallsplantering 😊 Jag har ännu tänkt att sätta dit lite Tagetes eller Lavendel för att hålla myggorna borta 😉 Eller så kan man plantera något som katterna tycker om 😻
Så roligt med sommar! 🌼🌸🌼🌸 Ha en fin sommar! ☉

2017-06-08 | 07:34:48
Felicia

fantastiska bilder

2017-06-08 | 12:55:24 | http://frokentv.se
Evelina

Vad fint! Härligt att du har en hel trädgård att se fram emot nästa år 😍 Jag köpte två stjärnöga till vår altan i dag jag också, de är så fina!

P.S! Grammatiktanten och förlagsredaktören i mig jublar när jag ser ordet terrass rättstavat! 😅😄👐 (Jag är utom all räddning 😂)

2017-06-09 | 23:18:30 | http://evelinawilson.com
ellenlundis

Fina bilder :3

2017-06-20 | 17:31:39 | http://finlandsgullet.wordpress.com/
Kommentera:
Kom ihåg mig?