2017-01-29 | 19:32:00

Handla lokalt och spara pengar

Inlägget är ett samarbete med Lokalförmån
 
 
Dagens gåta: vad har hamburgerrestaurangen Cindy's Diner i Nykarleby, fotoföretaget Bildbolaget Du&Vi i Jakobstad och möbelaffären Bed Invest i Närpes gemensamt? Jo, förutom att alla tre är fenomenala österbottniska företag så är de alla tre med i Lokalförmån – tillsammans med ungefär 100 andra företag. Lokalförmån är ett sprillans nytt koncept som jag fick höra om häromveckan när Robin Westerlund och Gusten Sundqvist tog kontakt med mig. Jag fastnade genast för idén bakom konceptet och det tror jag att ni också kommer att göra när ni får höra om den. Det är så enkelt men genialt...
 
När det kommer till konsumtion understöder jag gärna lokala företag och småföretagare om det bara är möjligt. Det känns fint att kunna gå till frisören i byn, köpa presentartiklar från den lokala blomsteraffären och äta potatis från grannbyn. Det är bra för både miljön och ekonomin att handla lokalt och dessutom känns det ju så roligt att få understöda en lokal entreprenör som bidrar till att göra orten levande. Jag tror att många av er också gärna handlar lokalt, inte sant?  
 
Stora affärskedjors bonussystem och deras lockande rabatter gör dock att det ibland svider mindre i plånboken att handla därifrån istället för i de mindre butikerna, och allt som oftast vill man ju som konsument handla lite billigare. Små fristående butiker har helt enkelt sällan möjlighet att ge rabatter och bonus ens till sina stamkunder, men det är här Lokalförmån kommer in i bilden.
 
 
Tanken bakom Lokalförmån är att det ska lönas för alla att vända sig till lokala företagare och producenter istället för de stora kedjorna. Lokalförmån gynnar helt enkelt de små affärsidkarna och de lokala guldkornen. Genom att visa Lokalförmånskortet får man 10% rabatt på alla varor och tjänster hos de företag som är med i gruppen. Rabatten gäller upp till 100€ och stannar alltså på högst 10€ per inköp (småföretagarna ska ju inte behöva bli ruinerade på kuppen). Handlar man för t.ex. 150€ i Monmari får man 10€ rabatt, och handlar man för 10€ i Cindy's Diner får man 1€ rabatt. Helt fenomenalt bra!
 
Lokalförmånskortet kostar 49€ per år, och då kan man använda det oändligt antal gånger. Kostnaden för kortet tjänar man snabbt in genom att visa det i kassan när man handlar och därefter börjar man spara pengar. På Lokalförmåns hemsida finns både en lista och en karta över vilka företag som är med. Det är allt från caféer och restauranger till frisörer och guldsmedsaffärer. Två av mina favoriter där jag har på känn att jag kommer använda kortet flitigt är Katarina Maria och Roger's Coffee.
 
 
Blev ni också sugna på att skaffa kortet? Jag har givetvis en rabattkod till er!
 
 
Ni som läser min blogg har nu möjlighet att köpa Lokalförmånskortet 10% billigare. Ni får alltså kortet för 44,10€ istället för 49€. Fyll i rabattkoden "tidstjuven10" när ni beställer kortet via hemsidan så dras rabatten från er faktura. Happy local shopping! ♥

Finheter
Kommentera:
Kom ihåg mig?