2017-12-02 | 06:22:14

Fackeltåg på Världsaidsdagen

 
Visste ni att det var Världsaidsdagen igår, den första december? Världsaidsdagen är en dag som har instiftats för att uppmärksamma kampen mot aids, öka kännedomen om hur hiv kan bekämpas och minska fördomarna om sjukdomen.
 
 
I Vasa samlades vi från både Röda Korsets ungdomsutskott och Röda Korsets internationella klubb för att gå ett gemensamt fackeltåg genom stan för att uppmärksamma världsaidsdagen. Vi drog på oss våra röda overaller och skjortor, tände våra facklor och tågade ner till strandpromenaden och upp till torget igen i en fackelprocession.
 
 
Det var riktigt högtidligt och stämningsfullt i decemberkvällen.
 
 
I Finland finns i nuläget ungefär 600 hiv-smittade människor som inte vet om att de är smittade, och det är bland annat därför Röda Korset anser att det är viktigt att uppmärksamma dagen. Har man haft oskyddat sex är det ack så bra att testa sig för olika könssjukdomar. Man förlorar ingenting på det.
 
 
Efter fackeltåget gick vi runt på torget och delade ut information, ballonger och röda bandet-pins. Jag teamade ihop mig med Barbara och vår nya bekantskap Mikael.
 
 
Det röda bandet är den internationella symbolen för solidaritet med människor som lever med hiv och aids. 
 
 
Vi delade också frikostigt ut en hel massa kondomer som glatt togs emot av alla ungdomar (och äldre människor också förstås) som vi stötte på runt torget. Genom säkert sex undviker man inte bara oönskade graviditeter utan också könssjukdomar. Kom ihåg! :)
 
 
Det blev en lite annorlunda, men mycket rolig, fredagkväll.

Finheter
Kommentera:
Kom ihåg mig?