2017-12-06 | 16:45:00

100 år av självständighet

 
Två generationer bakåt var kriget ett faktum i Finland. Tacksamheten mäter inga gränser när jag tänker på alla de unga män som krigade för vårt lands frihets skull under vinterkriget och fortsättningskriget. Att vara redo att offra sin egen frihet – sitt eget liv – för sitt lands skull... det är hisnande. Vi har ett otroligt historiskt arv att föra vidare till kommande generationer här i Finland. 
 
Jag hade inte förstått vad det innebär att leva i ett fritt land före jag lärde känna människor på flykt från länder utan frihet. Jag visste inte vilket privilegium det är att leva i ett självständigt och tryggt land före jag mötte de som växt upp utan det privilegiet...
 
Min generation är lyckligt lottad. Vi har aldrig behövt uppleva varken krig eller efterkrigstida misär. Vi är födda och uppvuxna i ett Finland som är välutvecklat, tryggt och stabilt. Ett av de tryggaste länderna i hela världen. Vi har fått skörda frukten av det som generationer före oss har kämpat för och vi är så vana vid friheten att vi allt för ofta tar den för givet. Jag tror att det är viktigt att vi minns vårt förflutna när vi blickar framåt. 
 
 
Vårt land, vårt land, vårt fosterland,
ljud högt, o dyra ord!
Ej lyfts en höjd mot himlens rand,
ej sänks en dal, ej sköljs en strand,
mer älskad än vår bygd i nord,
än våra fäders jord.
  
 
Idag fyller självständiga Finland 100 år. Det är en stor dag. En dag att fira med tacksamhet och stolthet. 
 
 
Glad självständighetsdag!

Finheter
ellenlundis

Onnea onnea Suomi!! :)

Svar: Wohoo :D
TIDSTJUVEN

2017-12-06 | 17:14:59 | http://finlandsgullet.wordpress.com/
Viktoria

Jag har aldrig varit i Finland men det hade varit kul att någon dag besöka det!

Svar: Det måste du absolut göra någon gång! :)
TIDSTJUVEN

2017-12-06 | 18:26:35
Kommentera:
Kom ihåg mig?