Ett kantarellställe

 
Skogens guld.
 
På precis samma plats som förra året fanns det ett helt hav av gyllengula kantareller i år. Vi har visst hittat ett riktigt kantarellställe att återkomma till år efter år. Sambon och jag fyllde två stycken bunkar alldeles till bredden med kantareller igår, och lagom till villaavslutningsfirandet hos våra vänner bakade jag årets första kantarellpaj. Den första är alltid den godaste. 
 
 
Ännu har jag kantareller så det räcker till en andra paj och ett par kantarellsmörgåsar i kylskåpet. Mums!
 
 
Blåbär hittade vi desto mindre av, men ändå tillräckligt för att vi skulle ha en skål med färdkost när vi begav oss till Jakobstad för att uträtta lite ärenden. Nu är jag riktigt sugen på att ta en heldag i skogen för att fylla frysen med bär och svamp inför vintern.
#1 - ellenlundis

Höstmys!! :)

Svar: Ja, nu är det höst på riktigt! :)
TIDSTJUVEN

#2 - Christina

Jag håller på som bäst.. Bortskämd med att ha blåbär och hallon bredvid terrassen på villan så nu har det plockats, rensats och frysts in för vintern. Ännu vill jag ut på svampjakt men mina bra ställen finns inte här i Kvevlax.

Svar: Åh, så härligt att ni har både blåbär och hallon nära tillhands! Förhoppningsvis hittar du lite svamp ännu också. :)
TIDSTJUVEN

#3 - Linnea | (Chick)peas & Understanding

Men wow! Vilken guldgruva! Mitt life goal just nu är att hitta en enda sketen kantarell - har liksom aldrig hänt mig i detta jordelivet! *inte bitter alls haha*

Svar: Jag ber en liten bön till kantarellgudarna om att de ska skänka dig kantareller denna höst!
TIDSTJUVEN