2017-08-22 | 20:17:00

Badrumskakel och godkänd fuktmätning

 
Badrummet är på gång! Igår började vår byggare Sofia att sätta kaklet på plats, och nu har hon redan hunnit en bra bit. Vi har valt två olika kakel till väggarna – ett vitt och ett grått – och på golvet kommer likadant kakel som det gråa men i mindre storlek. Golvkaklet blir storleken 10 cm x 10 cm och väggkaklet 30 cm x 60 cm.
 
 
Det knepiga är att det stora grå kaklet inte är kalibrerat. Vi hade inte trott att det skulle vara så stor skillnad mellan kalibrerat och icke-kalibrerat kakel men ju större plattor desto större skillnad kan det faktiskt bli. Att kaklet inte är kalibrerat betyder i praktiken att kakelplattorna kan variera ett par millimeter i storlek och att kakelläggaren alltså får en utmaning i och med att det blir svårare att få fogarna jämna. Men Sofia är proffs, så det blir bra.
 
 
Hyllan vid badkaret fungerar redan nu som prima avställningsyta. Snart är badkarsväggen, väggen mot duschen och en bit av väggen mot dörren grå.
 
 
I torsdags hämtade vi hem all korkvinyl som vi beställt från Hartman i Jakobstad, så den står nu så fint staplad och väntar i det blivande kontoret.
 
 
Vi hade fuktmätning i huset i onsdags och fick konstaterat att betongen som vi göt i maj (tre månader har aldrig passerat snabbare!) nu är torr, vilket betyder att det är fritt fram att lägga golv. Vi har satt primer och flytspackel på golvet, och så fort utsidan av huset blir klar är det bara att tuta och köra med korkvinylen.

Finheter
Karin

Badrummet ser lovande ut! Och så fick jag lära mig nåt nytt om kakel.

2017-08-22 | 21:14:49 | http://heimani.wordpress.com
ellenlundis

Det tar sig! Duktiga ni är! 🎈 :)

2017-08-23 | 19:30:24 | http://finlandsgullet.wordpress.com/
Kommentera:
Kom ihåg mig?