Klara, färdiga... renovera!

 
Hoppas att ni är taggade på att följa med i renoveringsprojektet!
 
Sakta men säkert återgår vi till vardag igen efter långhelgen. Jag har jobbat lördag, söndag och måndag plus försökt hinna träffa både släkt och vänner under helgen, vilket var en väldigt energikrävande kombination. Söndagstillägget är dock mycket välkommet, för den här veckan kickar Mikael och jag igång med renoveringen!
 
 
Vårt blivande hus är nu tömt och vi har fria händer att sätta igång med den stora förändringen. Idag är redan innerdörrarna bortplockade, innertaket är delvis borttaget och vitvarorna har fått flytta ut i förrådet. Nu händer det minsann saker! Jag passade på att ta en hel drös med före-bilder i söndags, så idag får ni också se några här på bloggen. Fler bilder får ni förstås se efterhand som renoveringen framskrider, ifall ni är intresserade.
 
 
Som ni kanske kan se är det ett hus från sent 70-tal som vi kommer att renovera. Det är väldigt brunt, fyrkantigt och med många små skrubbar överallt. Överlag är det ändå smart planlösning, om än inte särskilt modernt. Förutom att byta fönster i hela huset kommer vi att ta bort någon vägg, någon skrubb och bygga ut med ett uterum.
 
 
Det första som kommer att ske är dock att golvet ska ut. Som de två frusna stackare vi är kommer vi att sätta in golvvärme i huset, och för att kunna göra det utan att förlora takhöjd (eftersom det är ett 70-talshus är takhöjden inget att hurra för) så ska golvet gjutas om. Om ett par veckor kommer det alltså att vara totalt kaos i hela huset, då betongen som finns där under golvmattorna ska pikas ut...
 
 
Köket är rätt nytt, så det kommer vi att behålla. Eventuellt byter vi bänkskivorna till någonting som är mer i vår stil, men skåpen och kaklet får vara kvar. Eller kvar och kvar – allting ska ju förstås ut en vända i alla fall då golvet ska gjutas om. Det där hålet under fönstret är jag också lite skeptisk till, så vi får se om det får vara kvar eller om vi sätter in skåp där också.
 
 
Det största dilemmat just nu är huruvida vi ska fixa ett skafferi i köket eller inte. Ett skafferi där man får ställa torrvaror snyggt och prydligt i glasburkar och förvara alla köksmaskiner, det behöver man ju absolut. Håller ni inte med mig? ;)
 
Jag skapade en ny bloggkategori för renoveringen nu, så hädanefter kommer alla renoveringsinlägg att hittas i den.
#1 - ajlimullersandvik.blogg.se

Åååh, så spännande :D Kökets luckor är supersnygga som de är :D

Svar: Håller verkligen med dig om att det här är spännande. Och ja, med ett annat golv där under så kommer köksskåpen att bli riktigt fina tror jag. :D
TIDSTJUVEN

#2 - Bohemian Maggie

Åååh vad kul! Kommer så att följa med denna bloggkategori! :D

Svar: Så roligt att höra att du följer! :)
TIDSTJUVEN

#3 - Petra Gashi

Spännande!
Kikar på hus och har så svårt att se bortom det skick huset är i. Så kan ju vara kul att följa och se hur det blir! ;)

Svar: Åh, kul att du är på husjakt. Hoppas att jag kan bidra med något tips. :)
TIDSTJUVEN

#4 - Elin Ingrid

Åh, va spännande med renovering! Ser fram emot att få följa med förändringen, älskar att se före och efter bilder från bra renoveringar :)

Svar: Härligt! Då ska jag försöka lägga upp många före- och efterbilder om det är uppskattat. :)
TIDSTJUVEN

#5 - Karolina

Ska bli jättespännande att följa er renovering! Bor själv i motsvarande hus ungefär, men tyvärr for hela banklånet till att ens få huset köpt... Så renoveringen får nog vänta, minsann. Men drömma kan man ju, och bli inspirerad av när andra gör om sina 60- och 70-talshus :) Vill se massor av bilder och höra hur ni resonerat kring olika material o.s.v!

Svar: Härligt att du följer med! Jag tror att det har sina fördelar att bo in sig en tid också, så som ni gör. Då lär ni veta precis vad ni vill ändra på den dag det är dags att börja renovera. Jag ska försöka dela med mig av mycket tankar kring hur vi tänker under processen. :)
TIDSTJUVEN

#6 - Sandra Neuman

Ni ska absolut göra ett skafferi! Kanske du såg på min instagram att jag fick ordning i vårt skafferi igår? :) Det är guld!

Svar: Jo, jag såg! Det såg jättefint ut 😍 Har ni glasdörr till skafferiet eller hur ser det ut utifrån?
TIDSTJUVEN

#7 - Mimmi

Spännand!! Va kul e ska bli att si slutresultati san :) och jag säger hell yeah fö skafferi (sko själv nästan död för e)!

Svar: Yay! :)
TIDSTJUVEN

#8 - ett ritstift i din rumpa

Det ska bli roligt att följa ert renoveringsprojekt! Jag tycker det är så otroligt intressant att se förvandlingen när gammalt blir nytt, oberoende om det gäller kläder, möbler eller hela hus! ;) Lycka till med ert renoveringsprojekt!

Svar: Jag älskar också att se före- och efterbilder så jag lär ta många sådana åtminstone för eget bruk. Finns det intresse bland er läsare (vilket det verkar finnas!) delar jag gärna med mig här på bloggen också. :) Tack för lyckönskningarna!
TIDSTJUVEN

#9 - Saragunmarie

Va spännand! Å kul me ordentliga före-bilder! :)

Svar: Jaa visst ere spännand... 😊
TIDSTJUVEN

#10 - Sandra

Skafferi är väldigt bra att ha. Gamla kylrummet fungerar så skafferi här, och så har jag nånstans att ha allt tupperware, vasar och köksaparter ☺👍

Svar: Låter minst sagt praktiskt! Få se om det inte blir ett skafferi här också. Skrubbar finns det ju gott om, så kanske det inte gör något att en blir lite mindre i så fall. 😊
TIDSTJUVEN

#11 - Mie Evnice

Åh det ska bli så spännande att följa er renovering! Tycker sånt är så kul. Mina föräldrar håller på att renovera ett hus hemma i Skåne och jag tvingar mamma skicka bilder varje dag haha!

Svar: Jättekul att höra att du gillar den här typen av inlägg! Jag ska försöka vara flitig med uppdateringarna, men blir det för sällan får du göra som med din mamma och påminna mig om att visa bilder 😊
TIDSTJUVEN

#12 - Mirja

Detta ska bli så roligt att följa! Grattis till huset!

#13 - Marre

Men, oh, så spännande!!

#14 - Ingemar

Fick bara en tanke som jag min erfarenhet ville dela med mig av. Du skrev att ni ska byta fönster. Är det med tanke att minska energiförbrukning så tar det ca 50 år innan det betalat tillbaka sig. Är det av estetiska skäl eller att de är dragiga så det är obehagligt är det naturligtvis en annan sak. Hur som helst stort lycka till!

Svar: Tack för en relevant input och lyckönskningarna Ingemar! :) Fönstren är de originalfönster som sattes in när huset byggdes på 1979, så de har sett sina bästa dagar. De är både dragiga och släpper in mycket ljud, så det är dessvärre alldeles ofrånkomligt att byta dem. Huset står nära en väg som är livligt trafikerad vissa tider under dygnet, så vi behöver fönster som håller både kylan och bullret ute. :)
TIDSTJUVEN

#15 - Annie

Supertaggad!! :-D

#16 - hanna, förbanna

åh, det här kommer ju bli superspännande att följa!