Om missunnsamma vänner

 
Jag blir så illa till mods då jag läser det här. Alla andra verkar ha det så bra, men när är det min tur? Ifall jag någonsin har förlovningsfest, eller någon annan stor fest skulle ingen komma. De som skulle komma - förutom familjen - skulle bara komma för att de skulle känna att de måste, för att inte såra mig. Inte för att de skulle vilja.
- Mymlan
Jag blev så ledsen när den här kommentaren trillade in på mitt förra blogginlägg. Jag tolkade den först som att Mymlan blir illa till mods av min glädje, och det gjorde mig ledsen. Sedan läste jag kommentaren en gång till och insåg att Mymlan nog känner sig väldigt ensam här i världen. Det gjorde mig ännu mer ledsen.
 
Innerligt vill jag tro att vi får tillbaka det som vi själva ger ut här i världen - att vi genom att möta andra med vänlighet och empati får vänlighet och empati tillbaka. Alla här i världen har sina egna problem att bära och alla har sina egna trasselknutar att reda ut. Ingens liv är perfekt. Jag tror därför att vi mår bra av att unna varandra glädje istället för att hämma den eller lägga energi på att vara avundsjuka. Att kunna glädjas åt andra oavsett hur man själv har det är en fin egenskap. Det är farligt lätt att bli bitter om man är missunnsam till andras lycka.
 
Jag önskar att jag kunde garantera Mymlan att hennes vänner visst kommer att vara glada för hennes skull och att de vill komma på hennes fester, men det vet jag ju förstås inte. Det jag däremot vet är att man mår bra av att omge sig med sådana människor som ger energi istället för att ta. Sådana som man inte behöver vara osäker kring. Sådana som höjer en och stöttar en, samtidigt som man själv kan glädjas och inspireras av deras framgångar och åstadkommanden i livet. Sådana vänner vars glädje och sorg man vill dela. Missunnsamma vänner är helt enkelt inte värda ens energi.
 
Kram till dig Mymlan! ♥
#1 - Grön i Åbo

Jag har haft så många "vänner" som inte varit glada för mig. Det gör en ledsen och man får dåligt samvete för att man har det bra. Jag har ofta fått höra negativt om mitt förhållande och just avundsjuka. Typ "det skulle vara lättare för mig om du inte hade det så bra med din pojkvän" var en kommentar som fick mig att tacka och bocka och helt enkelt dra iväg från den personen förevigt. Tyckte det var så sårande att en viktig person till mig inte var glad för att jag var lycklig. Men å andra sidan, mår man dåligt kan det hända att man helt enkelt inte kan vara glad för någon, hur man än försöker. Det är hemskt men säkert helt sant...

#2 - Danielas Dagbok

:( kram till mymlan från mig också!

#3 - Linda

Förstår Mymlan till 100 %! ledsamt men sant.

#4 - Pernilla

Tycker också synd om den här Mymlan. Låter som om hon känner sig väldigt ensam, ouppskattad och nedstämd, eller så är hon bara väldigt ung. Då har många sådär svarta tankar. Hoppas hon läser ditt inlägg och börjar må en smula bättre.

#5 - Linda

Nu lät det kanske som att jag inte har en endaste vän, för det har jag ju nog. tjejkompisarna kunde vara fler dock :)

#6 - Ida

Jag känner också igen mig i Mymlans kommentar faktiskt. Visst har jag några äkta vänner men de är väldigt få. Då jag började studera kom jag in i ett gäng där jag alltid kände mig utanför. I flera år fick jag anstränga mig för att känna mig som en i gänget, för jag visste att om jag inte själv alltid frågade om de skulle göra det ena och det andra så fick jag aldrig en inbjudan själv. Till slut kom jag fram till att de inte är värda all energi. Jag trodde alltid att jag behövde dem men kom fram till att jag klarar mig minst lika bra utan dem också. Jag satsade på de vänner som verkligen brydde sig, de är kanske inte så många men vad gör väl det :)

#7 - Petra Nordqvist

Fint skrivet :)

#8 - Sara

Fint svar på kommentaren! Det är viktigt att även sådant här tas upp i bloggvärlden, och all annanstans.
Kram till mymlan från mig också!