Kunden i fokus och inspirationen på topp


Det här, kära läsare, är mitt livs första föreläsningsbukett.
 
Hade det inte varit för att jag nyss stod och beundrade den vackra blombuketten och dess härligt glödande höstfärger hade jag knappt trott att gårdagen faktiskt hände. Det känns fortfarande lite overkligt. Igår var det ju som bekant onsdag, vilket för min och Ida-Maries del innebar vårt allra första jobb som föreläsare. Om sociala medier. Framför inte mindre än 97 (!) företagare från jakobstadsnejden. Himmel och pannkaka alltså. Jag överdriver inte när jag säger att vi nästan dog av nervositet innan seminariet drog igång.
 
 
För att lugna nerverna innan själva eventet träffades Ida-Marie och jag vid After Eight.
 
 
Vi passade på att i lugn och ro göra de sista ändringarna i vår presentation och peppa varandra.
 
 
...och dricka "instagramvänlig" cola och prata lite strunt däremellan förstås. ;)
 
 
Jag upphör aldrig att förundras över vilket superteam Ida-Marie och jag blir när vi jobbar tillsammans. Vi skriver så tangenterna glöder och våra hjärnor tycks synkronisera sig eller fungera på samma frekvens på något vis, för allt som oftast kläcker vi ur oss exakt det som den andra har tänkt.
 
 
När caféet stängde var det dags för oss att ta vårt pick och pack och förflytta oss till yrkesskolan Optima, där seminariet Kunden i fokus skulle gå av stapeln.
 
 
Optima hade förberett så fint med smarrig plockmat att avnjuta under minglet.
 
 
Och bubbel fanns det ju också!
 
 
Sveriges coolaste doktor i psykologi, Angela Ahola, kickade igång seminariet med en föreläsning om hur det första intrycket är avgörande för vår uppfattning av en person. Visste ni att det första intrycket bildas på bråkdelen av en sekund när vi träffar en ny människa, och att vi omedvetet söker efter egenskaper som bekräftar det där första intrycket vi fick av personen? Om till exempel det första intrycket vi får av en person säger att hen är arrogant, ja då letar vi i fortsättningen omedvetet efter bevismaterial för att hen faktiskt är arrogant. Verkligen superintressant! Och läskigt, eftersom det innebär att det är otroligt viktigt att tänka igenom vilket intryck man själv ger.
 
 
Nu vill jag ju förstås inte avslöja alla supersmaskiga psykologihemligheter som Ahola lät oss ta del av under föreläsningen. ;) Men några av Aholas tips för att lyckas ge ett gott intryck lyder: var medveten om ditt kroppsspråk, spegla andra för att visa intresse, tänk på vad din klädsel signalerar och välj dina bilder till sociala medier med omsorg.
 
 
"Konsten att göra intryck" heter förresten Angela Aholas pinfärska bok. Det kunde inte vara en mer passande titel, för wooow - Ahola kan verkligen det där med att göra intryck på sina åhörare. Gissa om jag ser fram emot att läsa boken!
 
 
Näst på tur efter Ahola var Heikki Rajala som berättade om vikten av veckobudgetering både i det privata livet och arbetslivet, och hur man kan analysera sitt företag för att få reda på hur man kan bli mer framgångsrik och var man kan göra större vinst. Det var också mycket lärorikt, konstaterade Ida-Marie och jag som är rookies i företagsvärlden.
 
 
Helt plötsligt var det därefter dags för vår föreläsning. Så här i efterhand kan jag bara konstatera att den där nervositeten som gjort sig påmind hela dagen var rätt onödig. Kanske var det Angela Aholas powerpose som till slut fick kortisolet att minska och testosteronet att öka, för på på något vis lyckades Ida-Marie och jag stå och hålla låda om sociala medier för företagare i en hel timme. Jag förstår fortfarande inte hur sjutton det gick till. Visst snubblade vi på orden ibland i vår iver och fick rätta oss själva, och visst babblade vi lite väl snabbt mellan varven, men i slutändan gick föreläsningen finemang. Jag hoppas att åhörarna också kände att vår föreläsning var åtminstone en gnutta lärorik och matnyttig.
 
 
Det är en sann ära att ha fått vara en del av detta föreläsargäng under Kunden i fokus-evenemanget. Tusen tack Citygruppen för ett häftigt seminarium!
#1 - Jarina

Ni e så duktiga! :)

Svar: TACK Jarina <3
TIDSTJUVEN

#2 - Ida-Marie

Tänk vilken grej, och är så glad över hur bra det gick och den erfarenheten vi har med oss! Hoppas vi får göra något liknande snart igen!!

Svar: Verkligen en fin erfarenhet som vi får bära med oss! :) Vidare mot nya äventyr och utmaningar → →
TIDSTJUVEN

#3 - Marias Memoarer

Så härligt att allt gick bra, grattis! :)

Svar: Absolut! Tack :)
TIDSTJUVEN

#4 - Linda

Vad tur om det gick bra i slutändan :) glad för er skull :)

Svar: Eller hur! Tack :) Vi får hoppas att åhörarna också tyckte att föreläsningen var bra. Sociala medier kan ju kännas så knepiga för den som inte är insatt, men förhoppningsvis har vi hjälpt till att räta ut åtminstone ett par av frågetecknen.
TIDSTJUVEN

#5 - Linda

Wow, bra jobbat! :) Låter verkligen som e bleiv en lyckad föreläsning :D

Svar: Tack! :D
TIDSTJUVEN

#6 - Emma

Fina bilder, kul att de gick bra :)

Svar: Tack Emma. :) Ja, verkligen roligt!
TIDSTJUVEN

#7 - Pisasday

Va kul det låter! Duktiga är ni! :)