DIY: Inbjudningskort

Här kommer en liten DIY-guide
för hur man kan skapa enkla inbjudningskort med lettering.
 
 
1. Börja med att skissa upp namnen (eller Välkommen eller någon annan trevlig text). Det spelar ingen roll om storleken blir fel - det går att justera i datorn sedan. Fyll sedan i med svart pigmentliner och scanna in i datorn.
 
 
2. Öppna i Photoshop eller PicMonkey och justera. Lägg sedan till all infotext. Jag gillar att hålla det simpelt och bara skriva ut det allra viktigaste.
 
 
3. Printa. Vill man ha vykortsstorlek ryms det fyra stycken på ett A4.
 
 
4. Klipp och klistra. Jag printade våra inbjudningar på ljuslila papper och klistrade dem sedan på ett tjockare vitt papper, så att det blev som en vit ram på korten.
 
 
5. Klart!
För lite mer än en månad sedan skickade vi ut inbjudningar till familj och kompisar, och imorgon vankas äntligen festen med stort F. Förlovningsfesten. En sak är i alla fall säker, och det är att ingen kommer att behöva gå hungrig hem från denna fest. Kylskåpet är fyllt till bristningsgränsen och i skrivande stund garnerar mamma ännu nio stycken hembakta gräddtårtor... <3
#1 - Ida

Hoppas ni får en superb fest! (Är inte orolig, ni är ju proffs på att just ordna fester...) Jag är jätteledsen att jag missar den, men lovar att jag är där i sinne <3

#2 - matilda

Vilken bra guide! Korten blev verkligen superfina :D

#3 - Yvonne

Jättefina kort och en tydlig och bra guide! Ha en underbar fest <3

(och sen när du hinner - jag har skickat mail till dig med en förfrågan om ett fotojobb ;) )

#4 - Ellen

Super snygga kort och vilken bra guide det var också! :)

#5 - Annie

Så roligt :-D Ha en härlig fest!!

#6 - Emzi

De blev ju jättefina :D Hoppas ni får en härlig fest :D

#7 - Marias Memoarer

Verkligen snyggt! :) Ifall man inte har nån vidare handstil kan man ju även välja en font i redigeringsprogrammet, eller ladda ner en helt ny font ifall man inte hittar nån förinstallerad som faller i smaken :)