Tvära kast och ett dödligt virus

Dagens filmtips: Inferno
 
Förra veckans fredag var jag på biodejt, så idag tänkte jag passa på att tipsa om filmen vi såg ifall det är någon av er läsare som tänkt gå på bio ikväll eller imorgon men inte bestämt vilken film ni ska se. Vi såg filmen Inferno som är filmatiseringen av boken med samma namn och en fristående fortsättning på Da Vinci-koden och Änglar och demoner. Jag älskar Dan Browns böcker - speciellt de som handlar om professorn och symbolexperten Robert Langdon - så jag var extremt ivrig inför att få se den här filmen. Tyvärr har jag inte läst just Inferno ännu, så jag kan inte säga hur väl den motsvarar boken.
 
I Inferno kastas vi rakt in i händelsernas mitt genast när filmen börjar. Vi möter Robert Langdon, som ligger i en sjukhussäng i Italien utan att ha en aning om hur han över huvud taget har hamnat i Italien eller varför han är skadad. Snabbt blir läget kaosartat och Robert tvingas fly tillsammans med läkaren Sienna. Tillsammans är de sedan tvungna att på tjugofyra timmar resa tvärs genom Europa för att rädda jordens befolkning från ett dödligt virus. Titeln anspelar på Dantes beskrivning av helvetets nio kretsar, och den historian har förstås en betydande roll i själva handlingen.
 
Precis som de två tidigare filmerna är det här en film med många tvära kast, intressanta konspirationsteorier, turliga sammanträffanden och inte minst en stor dos historia. Ibland gick det nästan lite för snabbt i svängarna, vilket egentligen är det enda negativa jag har att säga om filmen. Mitt sällskap och jag satt på helspänn från början till slut (i ett skede var jag tvungen att lirka min hand ur mitt sällskaps hand, eftersom blodtillförseln till fingrarna hade stoppats av hans idoga knipande) och vi konstaterade när vi gick ut från biosalongen att det här var den mest spännande filmen vi sett det senaste året. Den här filmen får ni inte missa om ni gillar thrillers!
 
Inferno får 4½ av 5 stjärnor från Tidstjuven.com.
#1 - Veronica Pettersson

Sv: Jorå, men det var inte riktigt vad jag hade tänkt mig. Men det var ändå intressant att läsa om Kenzas vänskap med en av sina vänner. Hade dock gärna läst mer en intervju om hon och hennes blogg. Haha, då är jag inte ensam rå. :3 Kan till och med gå i affärer och tänka "shit, denna skulle bli grym att visa på bloggen". Givetvis, tycker jag ju om den då också. Men det är ändå rätt sjukt.

#2 - Emelie Karlsson

Tack!!! Har inte läst en ENDA positiv recension av Inferno. Inte på IGN, inte på Imdb! Så blev så otroligt glad när jag läste det här. Håller tummarna för att jag också ska tycka om den - de två första filmerna är ändå otroligt intressanta m. duktiga skådespelare som Hanks och McGregor!

Svar: Glad att du uppskattade recensionen. :) Jag gick på premiären, så jag hade inte läst några recensioner alls innan. Men nu efteråt har jag reagerat på precis samma som dig - de flesta recensioner av Inferno är helt sjukt negativa. Jag förstår knappt hur vi kan ha sett samma film ens. :'D Hoppas att du också gillar den!
TIDSTJUVEN