Recept: Världens godaste chokladbollar

 
Det finns få godsaker här i världen som är lika enkla att baka och goda att äta som chokladbollar. När jag var liten brukade jag och mina bröder alltid baka antingen chokladbollar (fast vi kallade dem kokosbollar) eller myror när vi var sugna på någonting gott. Jag minns det som att vi fick baka just chokladbollar och myror på egen hand för att vi då inte behövde använda varken ugnen eller spisplattorna. Mamma hade ett välanvänt recepthäfte där de två recepten fanns på sidorna bredvid varandra, och med tiden blev de två sidorna så nerklottade av chokladkladdiga barnhänder att recepten knappt var läsliga.
 
Häromdagen drabbades jag av en riktig nostalgitripp när Mikaels mamma bjöd på chokladbollar till kaffet, och sedan dess har jag varit otroligt sugen på att själv baka ett gäng chokladbollar att mumsa på. Ikväll passade jag på. Jag älskar de där chokladbollarna som brukar säljas av fotbollslag och skolklasser för att samla in pengar, och receptet som jag använde ikväll påminner lite om dem eftersom de här chokladbollarna blir lite mer "vuxna" i smaken än de där chokladbollarna man bakade som liten. Hemligheten stavas förstås kaffe. 
 
 
Chokladbollar
ca 20 stycken

Ingredienser:
100 gram smör
1 dl socker
3 dl havregryn
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
4 msk kallt kaffe
kokosflingor till garnering
 
Gör så här: Blanda ihop alla ingredienser. Forma smeten till bollar och rulla dem i kokosflingor. Låt chokladbollarna stelna i kylskåpet ungefär en timme.
Tips! Är du extremt chokladbollssugen och vill äta dem genast kan du ställa dem i frysen en kvart för att de ska stelna snabbt. ;)
#1 - boktok73

Och har man ännu mer bråttom kan man äta smeten med sked som jag och min syster gjorde då vi inte orkade rulla bollar 😂😂😂

Svar: Haha, det är alldeles sant! I krissituationer är allt tillåtet :'D
TIDSTJUVEN

#2 - Evanessè

Här har det bakats kokosbollar också :)

#3 - rememberthiis.blogg.se

Mums :D

#4 - Nicolina

Jag och sambon bakade kokosbollar igår, så gott och perfekt till kaffet! :D

#5 - FrökenTV, bloggen om tv och film

åååå mums

#6 - made by mary

Men vad lustigt, vi kallade dem också kokosbollar när jag växte upp. Jag är ju halvfinsk :P kanske är därför ;) Nej då. Det beror nog på annat. Goda är de oavsett iaf! Dessutom är det så enkelt att göra, bästa kombinationen!

#7 - Danielas Dagbok

Låter galet gott, måste testa!!

#8 - Maria Anderzon - Vegansk Skönhetsblogg

Gott, brukar göra mina på dadlar :)