Praktikanter sökes!

 
Hallåå alla härliga SoMe-fantaster där ute!

Är du i behov av en praktikplats under hösten och skulle vilja prova att jobba inom media- och evenemangsbranschen? Eller känner du någon som kunde vara intresserad? Nu söker vi på Finemang ÖB fem stycken praktikanter till Galan 2016! :) Precis som förra året behöver vi ett riktigt superteam som kan hjälpa till att organisera och fixa allting under galaveckan. Förutom att det här är en riktigt rolig praktikperiod ger praktiken dessutom en bra erfarenhet att lägga med på CV:t. Praktiken innehåller allt från projektplanering till ledarskap, media, evenemangsplanering och teamwork. Dessutom får man garanterat en fot in i den finlandssvenska bloggvärlden samt en hel del nya kontakter till arbetslivet.
 
Galan 2016 är en finlandssvensk blogg- och nöjesgala som arrangeras lördagen den 19 november i Vasa. Praktiken kommer att infalla hela galaveckan, det vill säga från den 14 november till och med den 20 november, och omfatta totalt 40 arbetstimmar. Under veckan sker arbetet i huvudsak på vårt kontor i Vasa centrum och under lördagen är vi i stadshuset där evenemanget arrangeras. Under söndagen träffas vi avslutningsvis ett par timmar för efterarbete och feedback.
 
 
Följande fem praktikplatser finns:
 
1. Koordinator
→ Ifall du är en organiserad och strukturerad person som är intresserad av ledarskap och projektkoordinering passar du perfekt som koordinator för Galan 2016. Uppgifterna består av att se till att arbetsuppgifter utförs, bygga upp ett körschema för evenemanget, vara ansvarsperson för gäster och hålla koll på tidtabeller.
 
2. Ansvarig för sociala medier
→ Under galaveckan och själva evenemanget behöver vi en person som är kunnig inom sociala medier och kan hålla våra kanaler uppdaterade med snygga bilder och relevant innehåll.
 
3. Ansvarig för foto och film
→ Under galaveckan och själva evenemanget behövs en duktig fotograf som kan ta snygga bilder och filma.  Vi kommer bland annat att behöva produktbilder, ”behind the scenes”-bilder och mingelbilder.
 
4. PR-ansvarig
→ Är du intresserad av marknadsföring och kommunikation? Då passar du perfekt som PR-ansvarig till Galan 2016. Vi behöver en person som kan ta hand om våra samarbetspartners och sponsorer för Galan 2016.
 
5. Skribent
→ Under galaveckan kommer vi behöva en person som är duktig på att skriva, tycker om att göra artiklar och reportage samt har intresse för journalistik, bloggande och media.
 
 
Så här berättar Jessica som var praktikant på Galan 2015 om praktiken: "För det första (och kanske det viktigaste) så var det otroligt roligt! Vi blev som ett gäng under galaveckan och fick prova på allt möjligt. Det ser bra ut på mitt CV och det var en bra upplevelse. Förutom en rolig arbetsvecka fick jag inblick i vad som händer bakom kulisserna, hur mycket planering som krävs samt marknadsföringen inför ett stort evenemang. Vi fick filma, fotografera, dekorera, marknadsföra, fixa goodiebags, delta i galans prisutdelning och vara funktionärer under evenemanget."
Vi behöver få in praktikansökningarna före onsdagen den 19 oktober och meddelar i slutet av veckan vem som fått platserna. Ansökningar kan skickas till Ida-Marie på ida-marie@finemangob.com eller till mig på maria@finemangob.com. Tveka inte att ta kontakt. Undrar ni något är det bara att fråga. :)
#1 - Sabina

Hej Maria! Hoppas allt är bra med dig. Det är något som inte stämmer med datumen i inlägget, både galan och sista ansökningsdag är den 19 november :) Brukar inte rätta bloggar men tänkte att det kanske skapar lite förvirring hos eventuella praktikanter :) Lycka till med galan och hoppas ni hittar duktiga och ivriga praktikanter!

Svar: Nämen! 19 oktober ska det förstås stå som sista ansökningsdag och ingenting annat - alltså nu på onsdag. :) Bra att du sa till och tack för påhejningen Sabina! Hoppas att du också har det bra.
TIDSTJUVEN

#2 - Elin

tjena! Jag hör av mig i ett annat ärende som ändå har med Galan att göra. Lottar nämligen ut en e/s design klänning via min blogg, som jag tänkt att någon kan bära på Galan. Du får jätte gärna sprida ordet bland vänner och bekanta! tack :)
https://kladerochkvalitet.com/2016/10/20/vinn-din-galaklanning/

Svar: Oj oj, så lyxigt! :D Det ska jag absolut tipsa om. Lyckos den som vinner! :)
TIDSTJUVEN