Ett fenomen som har spårat ur

 En inte så värst läskig clown.
Låt oss prata om clownkaoset som sprider sig i världen. Det hela började med rapporter om att personer utklädda till clowner satte skräck i hela städer i USA. Skräckclownerna sades springa runt med knivar och kedjor och försökte locka med sig små barn in i skogen. Det låter som en skräckfilm, eller hur? Nästan mer som en vandringssägen än verklighet? Så småningom spred sig clownhysterin och nu fylls plötsligt nyhetsflödena med rapporter om skrämmande clowner som rört sig på olika orter här i Österbotten också. Jag läste nyss att det under gårkvällen kommit in nya rapporter till polisen om clownupptåg i både Kristinestad och Karleby.
 
Personligen tror jag att det här fenomenet kanske hade fått ett slut redan ifall det inte fått så otroligt mycket uppmärksamhet i media. Hela internet svämmar över av dramatiska clownrapporter! Varje artikel illustreras dessutom av läskigast möjliga bilder och diverse paralleller till skräckfilmer. Jag förstår att de här skrämmande clownerna har blivit en trend och att det säkert är något som en del ungdomar kanske tycker att är en rolig grej. Men det är ett skämt som totalt har spårat ur. Det är olagligt och det är inte det minsta roligt. Många människor, speciellt barn, blir rädda för att gå ut och polisresurser används i onödan. 
 
Hur tänker egentligen de människor som faktiskt drar på sig en läskig clownmask och beger sig ut i höstmörkret med syfte att skrämma slag på andra människor? Är det anonymiteten som lockar dem? Är det spänningen? Är det för att hela grejen har blivit så stor i media?
#1 - Danielas Dagbok

helt samma tankar ha snurra i mitt huvud dom senaste dagarna...

#2 - Christina

Jaa, det är ju himla bra frågor. Tyvärr har jag inga svar på dem. Märker själv att jag har påverkats av denna clownhysteri på så vis att jag drar mig för att röra mig ute kvällstid, t.ex. gå på promenad. Som jag annars älskar. Hoppas verkligen att detta snart får ett slut så att vi slipper gå runt och vara osäkra.

Svar: Så trist att dina promenader begränsas av den här clownhysterin. Förhoppningsvis inser de här skojarna så småningom att skämtet kanske inte var så roligt trots allt.
TIDSTJUVEN

#3 - made by mary

Det borde vara feta böter + ev fängelsestraff när man tar upp resurser på det där sättet. Blir så arg. Det är poliser som behövs på andra "viktigare ställen" där det faktiskt är riktiga brott som begås, där syftet inte är ett dåligt skämt för att skrämma människor. Nej, det är lika illa som att ringa 112 i onödan. Vill ta dom i örat och säga ett och annat!


Svar: Jag håller med dig Maria! Det kan få riktigt allvarliga konsekvenser om poliserna är upptagna med att jaga clowner och det händer ett riktigt brott eller olycka någon annanstans.
TIDSTJUVEN

#4 - Daniela

Usch säger jag inte alls kul, dessutom har de visst kommit till Nyland också förstår absolut inte detta :(

#5 - Annie

Har aldrig förstått folks rädsla för clowner, men nu är jag ju inte alls förvånad att folk blir rädd för clowner. Så himla onödigt. Förstår inte att folk inte kan fatta att deras handlingar kanske är oskyldiga och små i sig, men att det påverkar jättemånga människor på större skala.