Det är inte bara gamla tanter som broderar

 
Lyckan var total när jag fick överta en påse med broderigarn av min mor häromdagen. Det bor nämligen en liten tant i mig som på sistone fått för sig att hon vill sy korsstygnstavlor och broderier på kvällarna framför TV:n. Jag följer ett konto som heter @broderiklubbenbk på Instagram, och där finns så himla festlig inspiration till moderna broderier.
 
 
Mitt första projekt fick bli något så enkelt som en texttavla med korsstygn, så jag började med att printa ut en bokstavsmall för att kunna skapa symmetriska bokstäver på min väv (tips också till alla lågstadielärare som behöver inspiration till textilslöjdstimmarna!). Jag använde den här mallen.
 
 
Sedan var det bara att börja sy. Att sy korsstygn är både avslappnande och roligt, så jag kan helt klart rekommendera er att testa ifall ni inte gjort det sedan lågstadiet. 
 
 
Borta bra men hemmafest fick det bli. En lite mer moderniserad variant av klyschan Borta bra men hemma bäst. ;)
 
 
Min lilla korsstygnstavla fick genast flytta in i en ram och åka upp på väggen. Festligt värre! Nu vill jag genast fortsätta med fler projekt...
Några tips ifall ni också vill börja brodera:
→ Leta på loppis efter dukar och tyger att brodera på.
→ Fråga äldre släktingar om de har broderigarn som de inte använder längre.
→ Glöm att det ska bli "perfekt". Moderna broderier får gärna vara lite knasiga.
→ Starta en syjunta med kompisarna. Det är alltid roligare att handarbeta tillsammans!
#1 - Jenny

Hej!
Vilken trevlig blogg du har.
Korsstygnstavlan blev verkligen fin :-)

Hoppas du får en superbra helg.

#2 - Veronica Pettersson

Det är underbart att vara kreativ! Jag har hållit på och stickat en halsduk för några år sedan. ;D Kom på att den fortfarande inte är färdig.

Sv: Glad att du gillade det fina ögonblicket!

#3 - Christina

Jag har en julkalender (ett evighetsprojekt) som jag tar fram och broderar på när andan faller på. :)

#4 - ett ritstift i din rumpa

Snyggt!
Jag älskar broderier där traditionella fonter och fina blomstergirlanger blandas med budskap av det mindre traditionella slaget (gärna får de vara på gränsen till oförskämda) och har i en byrålåda både tyg och broderigarn som bara väntar på att jag ska börja förverkliga alla mina idéer...