Dags för tillökning?

 
Sputnik har varit ute på vift hela dagen. Jag fick besök av journalist-Pia som intervjuade mig till en artikel under förmiddagen, men tror ni inte att Sputnik var spårlöst försvunnen när det var dags att ta bilder? Suck. Annars brukar han hänga mig i hasorna hela dagen om jag är hemma, men när tidningen kommer på besök och jag vill ha med gosfrassen på bild är det tydligen läge att gå och gömma sig.
 
 
På sistone har Sputnik överlag varit helt knäpp. Hans bästa kompis, grannkatten som han växt upp med, har flyttat bort och Sputnik har gått runt och letat efter henne en vecka i sträck. Han har dessutom blivit gnällig, börjat klösa på soffan och klättra på hyllor och köksbänkar igen (något som han inte gjort sedan han var kattunge). Vi tror att han helt enkelt har tråkigt och är understimulerad nu när han inte längre har någon kompis att leka med. :(
 
 
Det hela har förstås lett till att vi börjat kolla annonser på jakt efter en lillebror eller lillasyster till Sputnik så att han inte ska behöva vara ensam, men hittills har vi inte hittat någon kattunge som känns helt rätt. Mikaels krav är att det ska vara en stålgrå pojkkatt medan jag som är en Crazy Cat Lady ut i fingerspetsarna skulle kunna adoptera vilken lurvig liten kissemiss som helst. Eller tio för den delen.
 
 
Sedan kan man ju fråga sig vad Sputnik skulle tycka om att dela hem med en annan katt. Det är ju inte direkt samma sak som att ha en lekkamrat på gården.
#1 - Denise

När Poseidon gick bort då blev Luna genast mer pratig och ville vara med överallt. Hon blev en totalt annan katt så dom känner saknad precis som oss. Tror hon letade lite efter honom när hon flyttade hem till mig för en vecka sedan. Även fast hon aldrig har varit här eller sett honom här, kanske kände spår av hans doft....

Svar: Alltså tänk att katter kan totalförändras på det där viset bara genom att förlora sin kompis. Jag tror absolut att du har rätt i att katter kan känna saknad precis som vi människor gör. Hur länge den där saknaden sedan hänger kvar varierar säkert från katt till katt.
TIDSTJUVEN

#2 - Ida-Marie Jungell

Ååååh sputte sku bli så glad över en ny lekkamrat :D

Svar: Det tror jag också! :) Måste fortsätta hålla utkik efter kattannonser...
TIDSTJUVEN

#3 - Petra

Vi har kattungar, även gråa, och vi bor i Oravais :). Maila om du är intresserad! Dom är bara 3 veckor ännu så jag har inte satt ut annons :). Kan skicka bild på e-post!