Bättre lycka nästa gång

 
Det har knappast undgått någon att det var norrsken ikväll. Med ett Kp-index över 7 måste ju norrskenet ha synts nästan ända ner till södra Finland!? Här i Oravais dansade i alla fall norrskenet tvärs över himlen i alla de grannaste nyanserna av grönt när jag kikade ut ikväll. Vid tiotiden klädde jag därmed på mig varma kläder och tog kameran och stativet med mig ut på fotoutfärd. Jag tänkte att slagfältet skulle bli en fin plats för norrskensfotografering, men när jag kom fram dit var det häftiga norrskenet spårlöst försvunnet. Det var bara stjärnorna som syntes.
 
 
Jag förflyttade mig lite längre ut på vischan men där blev det så mulet att inte ens månen och stjärnorna syntes längre. Jag satt tålmodigt och väntade på att molnen skulle skingra sig och norrskenet skulle återvända, men det hände aldrig.
 
 
Till sist fick jag ge upp och bege mig hemåt. På hemvägen passade jag på att köra via hamnen. Det var kvällens bästa beslut, för där fick jag sällskap av två andra fotofilurer. :) Vi stod på rad alla tre med varsin kamera på varsitt stativ och beklagade oss över norrskenet som försvann. Det har aldrig tidigare hänt att jag stött på andra hobbyfotografer under mina nattliga fotoutfärder, så det var minsann en trevlig överraskning.
 
 
Men nu är det bestämt dags att gå och lägga sig. Efter det här kvällsäventyret sover jag gott - även om jag inte lyckades fånga något norrsken på bild.
Norrskenet 1 - Maria 0.
Nästa gång tar jag revansch!
#1 - Christina

Det har harmat mig flera gånger också när jag sovit när norrskenet dansat över himlen. Men igår fick jag sms om att det var norrsken så då skyndade jag mig ut. :) Men det där riktigt magiska missade jag sen, fast de första färgsprakande danserna fick jag på bild.

#2 - Nina

Ikväll o imrn kväll lovar dom lika starkt så ut igen bara :)

#3 - sandra

Åh, har verkligen som livsdröm att ens få se ett norrsken så även om det inte fastnade på bild är jag otrolig avis :P

#4 - Linda Indola

Jag har missat räkningen hur många gånger jag lyckades missat när norrslen dansade runt. En gång har jag lyckats, men de va då jag inte hade någon stativ. Men dessa bilder som du tog var ju super fina!