2016-11-07 | 16:11:00

Multitaskingfällan

  
Igår vaknade jag med huvudvärk och illamående på morgonen. Inte migrän, men en ihärdigt äcklig huvudvärk som varken akupressur, värkmedicin, kaffe eller sömn bet på. Efter att förgäves ha försökt kurera huvudvärken med sömn försökte jag kurera den med frisk luft istället. Jag begav mig ut på en promenad i vinterlandskapet - utan musik, utan podcast och utan kompis. Det var rogivande. När jag gick där på de frusna vägarna och lyssnade på tystnaden utan några hörlurar i öronen slog det mig hur sällan jag faktiskt tar mig tid att bara vara. Att bara vara ensam. I tystnaden. 
 
Ibland känns det som att man blir så överöst av inputs från morgon till kväll att man aldrig kan göra en syssla utan att multitaska genom att samtidigt göra något annat. Jag brukar till exempel börja dagarna med att äta frukost samtidigt som jag ser på YouTube-klipp och sedan fortsätter jag dagarna med att lyssna på radio när jag kör bil, svara på mail samtidigt som jag pratar med folk, läsa bloggar när jag har någon minut över och lyssna på en podcast när jag lagar mat. När jag sitter vid datorn har jag alltid minst fem flikar öppna samtidigt. Ofta sitter jag och scrollar genom Instagram och Facebook och chattar med kompisar samtidigt som jag ser på TV med sambon på kvällarna. Jisses Amalia, det är ju inte konstigt att jag vaknar med huvudvärk ibland!
 
Från och med nu ska jag anamma tystnaden oftare. Och försöka att inte hamna i multitaskingfällan så ofta. 

Finheter
Ida-Marie Jungell

Oh, multitasking börjar bli farligt vid det här skedet. Jag har märkt att det är så ofta som man gör två eller flera saker samtidigt, gör man något ordentligt i så fall? Bra du tar paus och vilar när det verkligen behövs!

2016-11-07 | 18:26:46 | http://idajungell.com/
Yvonne

Usch ja... numera är jag tvungen att låta bli att multitaska, jag klarar inte av det längre...

Fast jag har ändå ibland flera flikar öppna, det känns liksom som en annan sak :)

2016-11-07 | 19:14:36 | http://ynasman.wordpress.com
ellenlundis

Det är skönt att koppla ifrån allt ibland :) Jätte fin foto!

emsie

Känner verkligen igen mig här.. Jag märker att jag har detta problem i bastun. Brukar oftast gå ensam vilket gör att jag inte har någon att prata med/något att "göra" i bastun. Känner mig då väldigt rastlös, skulle liksom vilja lyssna på musik eller en podd, läsa en bok eller något. Bara så att jag kan "ta vara på tiden" i bastun. När man i själva verket borde TA VARA på tiden man är i bastun, just på grund av den enkla anledningen att det är då jag inte gör något annat. Då "bara är" jag. Sitter där i tystnaden för mig själv.

2016-11-08 | 17:21:43 | http://emmsie.webblogg.se
Kommentera:
Kom ihåg mig?