2016-11-25 | 18:20:00

Mina skolfoton från 1999 till 2010

För en tid sedan såg jag att både Marion och Mimmi hade sammanställt sina skolfoton från hela grundskolan och gymnasiet på sina bloggar. Marion hade gjort häftiga stilförändringar under årens lopp och Mimmi hade bytt frisyr nästan varje år. Jag kunde inte låta bli att gräva fram mina gamla skolfoton häromveckan jag också, och jag fick mig verkligen ett gott skratt när jag gick igenom dem och sorterade dem enligt årtal. Vissa är helt klart sådana som borde stanna i byrålådan istället för att publiceras på nätet. :'D Här kommer mini-Maria från årskurs ett i lågstadiet till årskurs tre i gymnasiet.
 
 
1999: årskurs 1 i Komossa skola. Är inte det här det gulligaste fotografiet ni någonsin sett? Jag ser sådär lagom förskräckt ut, pannluggen är lika bångstyrig som den är än idag och halsbandet har jag fortfarande kvar. Sammetsblusen skulle jag gärna ha i vuxenstorlek idag.
 
 
2000: årskurs 2 i Komossa skola. Självsäkert leende, gul polotröja, röd fleeceväst och hårspännen som matchar tröjan. :') Har ni förresten märkt att jag har ett hack i ena ögonbrynet? Det finns såklart fortfarande kvar, och jag är oftast för obrydd för att måla över det.
 
 
2001: årskurs 3 i Komossa skola. Den supercoola vita tröjan var gjort av ett tunt genomskinligt material, så under den hade jag en t-skjorta med ett glittrigt träd som motiv. Hårsnoddarna hade glittriga rosor som dekoration, och jag minns att jag kände mig så fin.
 
 
2002: årskurs 4 i Komossa skola. Här hade jag sovit med flätor för att få lockigt hår på skolfotot. Lockigt var ju så mycket snyggare än rakt.
 
 
2003: årskurs 5 i Komossa skola. Min största idol var Britney Spears, batikmönster var modernt och räfflat hår var sååå coolt. Det här fotografiet var jag så nöjd över.
 
 
2004: årskurs 6 i Komossa skola. Här gick jag sista året i lågstadiet och jag kände mig så vuxen. Jag hade långt hår och lockade det såklart till fotograferingen.
 
 
2005: årskurs 7 i Vörå-Oravais-Maxmo högstadium. Åren i den lilla byskolan var över, och från att ha gått i en skola med totalt tjugo elever hade jag plötsligt tjugo elever på min klass. Det var spännande. Jag bytte tydligen sida för benan i håret också. Stora förändringar minsann.
 
 
2006: årskurs 8 i V-O-M högstadium. Pannluggen var tillbaka, t-skjortan matchade mina slingor i håret och jag ville egentligen inte le med tänderna men blev tvingad av fotografen. Ansträngt leende, nej vadå?
 
 
2007: årskurs 9 i V-O-M högstadium (eller hade skolan kanske bytt namn till Tegengrenskolan i det här skedet?). Den här dagen hade vi gymnastik strax innan skolfotograferingen och alla var sura.
 
 
2008: årskurs 1 i Vörå Samgymnasium. Hahah, det här är kanske världshistoriens knäppaste skolfoto. Jag hade varit till frisören ett par dagar före fotograferingen och bett henne klippa volym i mitt hår. Det blev en så fantastiskt ful frisyr att det inte är klokt ens. Varje gång jag har en dålig hårdag tänker jag tillbaka på den här dagen och påminns om att det kan vara värre. :'D
 
 
2009: årskurs 2 i Vörå Samgymnasium. Samma halsband som året innan, lite mindre knäpp frisyr men desto knäppare hårfärg. Jag hade ett färgningsprojekt på gång och siktade väl på ljusbrunt men landade på kycklinggult.
 
 
2010: årskurs 3 i Vörå Samgymnasium. Kanske det normalaste fotografiet under hela min skoltid.
Sammanfattningsvis kan jag konstatera att ett babyface alltid kommer att vara ett babyface och att skolfoton är otroligt fnissiga att se tillbaka på. Jag kan varmt rekommendera er att ta en titt på gamla bilder. ;)

Finheter
Janina

Vad kul! "Jag hade varit till frisören ett par dagar före fotograferingen och bett henne klippa volym i mitt hår. Det blev en så fantastiskt ful frisyr att det inte är klokt ens" HAHAHAH skrattade högt när jag läste det här :D O så reagera ja på hur fina brows du alltid har haft??! Najs :D

Svar: Jag förstår fortfarande inte hur frisören tänkte. Önskar att jag kunde säga att jag åtminstone bytte frissa efter den där händelsen, men jag gick till henne i två år till ändå. :') Tack för ögonbrynskomplimangen!
TIDSTJUVEN

2016-11-25 | 19:04:39 | http://yae.blogg.se
Marion

Tack för omnämnandet! 😊 Och kul se någon annan haka på en ide! Tyckte ditt kycklinggula hår var coolt, men jag hade ju ca samma då 2011 när jag skulle fixa neonrosa 😉
Och märkligt hur man alltid tyckte lockigt var finare än ens eget raka hår 😂

Svar: Hehe, alla har vi haft ett kycklingstadie i vår hårhistoria. ;)

Jag kikade nyss igenom dina bilder en gång till och lade märke till att vi måste ha haft exakt likadana tröjor på våra skolfoton år 2001. Alltså den vita halvgenomskinliga tröjan med huva. :D Visst hade du likadan?
TIDSTJUVEN

2016-11-25 | 19:06:23 | http://marionliv.blogspot.com
Christina

Haha, vad kul! :D kanske jag borde göra ett liknande inlägg också. :D

Svar: Det tycker jag absolut att du ska göra. :D
TIDSTJUVEN

2016-11-25 | 19:41:18 | http://finachristinas.com
Danielas Dagbok

hahaha, sååå roligt inlägg!! :D

Svar: Ibland får man lov att bjuda på sig själv. :D Kan inte du också gräva igenom de gamla fotoalbumen nästa gång du är hemhemma? Det hade varit jättekul att se hurdana frisyrer du haft på vägen till det långa hårsvallet du har idag. :)
TIDSTJUVEN

2016-11-25 | 19:46:54 | http://danielasdagbok.com
hanna, förbanna

vilket roligt inlägg och gullegulle duuu <3

2016-11-25 | 20:08:06 | http://hannaforbanna.blogspot.com/
CorinneGrönholm

Hahahah alltså vilket underbart inlägg ❤️
Skrattade högt mitt på Arlanda flygplats kunde
Inte hålla mig när du skrev om ditt frissabesök :D
Kanske ska gräva fram mina foton också om jag
Vågar ;)

2016-11-25 | 20:39:12 | http://corinnegronholm.com
Ida-Marie

Ooooh va söt du e alltså :'D <3

2016-11-25 | 22:23:28 | http://ziio.se
Cindy

Altså nej va gulliga foton :D Dehär va ju superkul inläggs-idé! Ska se om jag får rotat fram nånting ur mammas gömmor och fösöka ta mod till att visa eländet :D

2016-11-25 | 22:32:45 | http://cindyekman.com
Alexandra

Åhh så sött, syns att du är några år äldre än mej klädstilen är helt en annan på mina foton har gjort ett sånthär inlägg åxå nångång

2016-11-25 | 23:32:00 | http://alexandramichelles.blogg.se
Veronica Pettersson

Åååh, jag hade också ett namnhalsband!! xD

2016-11-26 | 09:19:32 | http://veronicapettersson.se
Sara

Åh det är alltid så roligt att titta tilllbaka på gamla bilder!

2016-11-26 | 13:03:36 | http://nouw.com/sarastorback
Kommentera:
Kom ihåg mig?