2016-11-25 | 00:09:44

Länge leve bloggarna

 
Gästföreläsa på universitetet: check 
 
Idag var jag uppe med tuppen. Jag som vanligtvis är vid samma mentala tillstånd som en zombie på morgnarna skuttade nästan ur sängen imorse, för jag såg verkligen fram emot dagen. Vid den gamla fabriksbyggnaden där Vasa Universitet huserar blev jag varmt mottagen klockan 8:30 och fick sedan ägna en och en halv timme åt att att prata om ett av mina stora intressen. Bloggar! När jag körde till Vasa var jag lite orolig för att min presentation skulle vara för kort, men istället blev den nästan för lång. En och en halv timme försvann i rasande fart, och jag hade lätt kunna prata minst lika länge till.
 
Ämnet bloggar är något som jag kan diskutera i timtal, för det är en så otroligt fascinerande och häftig grej. Det är rysligt intressant att höra hurdan syn människor som själva inte skriver blogg har på bloggar. Själv märker jag en så stor skillnad - både språkligt och innehållsmässigt - i hur bloggar såg ut för sju år sedan och hur de ser ut idag. Jag läser en stor mängd bloggar dagligen och varje dag fascineras jag av hur duktiga skribenter det finns bland de finlandssvenska bloggarna idag. Det finns så många fantastiska människor som dag efter dag levererar tänkvärda åsiktstexter och analytiska vardagsbetraktelser. Det allra häftigaste är att bloggkonceptet gör att alla kan vara skribenter och att alla kan dela med sig av just det som de själva är bra på. Det spelar ingen roll hur bra man är på grammatik - genom att blogga kan alla utveckla sitt språk och sin förmåga att berätta.
 
De två senaste åren har den finlandssvenska bloggvärlden blommat upp och förvandlats till någonting stort, och jag är bombsäker på att det här bloggfenomenet inte är något som kommer att dö ut. Jag ser med spänning fram emot att se var de finlandssvenska bloggarna står om ett år... :)

Finheter
Barbara

Tack, att du besökte oss på universitetet. Spännande föreläsning! :)

2016-12-09 | 10:17:31 | http://1600kilometer.blogspot.fi/
Kommentera:
Kom ihåg mig?