2016-11-29 | 17:48:00

Kritisera aldrig andras utseende

 
Idag möttes jag av ett så provocerande inlägg när jag klickade mig in på Facebook. I en av de grupper där jag är medlem hade en vuxen människa undrat om personen som sminkat årets "söta och fina" luciakandidater här i kommunen är ett Groucho Marx-fan då tjejerna har så starkt markerade ögonbryn på bilderna att det enligt hen är svårt att ens se ansiktsdragen. Jag tolkar det som att denna vuxna människa menade att sminkningen var opassande (vad nu det sedan har att göra med luciavalet vet jag inte - Lucia är ju ingen skönhetstävling!).
 
Det är precis sådana här kommentarer som får ungdomar att bli osäkra på sig själva. Det är sådana här kommentarer som får unga människor att tro att det är okej att säga elaka saker om andras utseende. Om det är okej att vuxna människor klankar ner på hur fjorton-femtonåringar ser ut, varför skulle det då inte vara okej att barn och unga också klankar ner på varandras utseende? Nej hörni, det är vi vuxna som måste föregå med gott exempel och visa att det är okej att vara sig själv. Att det är okej att ha Groucho Marx-ögonbryn om man vill det.
 
Nu var det ju faktiskt så att alla luciakandidater hade sminkat sig själva. Och orsaken till att flera har mörka markerade ögonbryn på bilderna är för att just mörka markerade ögonbryn är en trend just nu. Se på Kim Kardashian, Cara Delevingne eller Michelle Obama. Det är de mörka och respektingivande ögonbrynen som ligger i fokus just nu.

Mode och trender kommer och går. Vissa hakar på dem, andra låter bli. Det är upp till var och en att själv välja sin stil, och tycker man inte om en viss sminkning behöver man helt enkelt inte sminka sig på det viset själv. Svårare än så är det inte.
Slutpoäng:
1. Alla får sminka sig precis så som de själva vill.
2. Det är aldrig okej att klanka ner på hur andra ser ut.

Finheter
sanna hyvärinen

Haha åh vilken dryg och tråkig kommentar :) Den damen kan ju inget om trender ;)

2016-11-29 | 18:25:54 | http://fashionjoint.se/
Iisa

Men ushdå vem kommenterar sånt.. Bra inlägg! :)

2016-11-29 | 19:10:13 | http://sevendays.fi/iisasmeds
SandraN

Jag är så glad åt den trenden, så får jag också vara trendig med mina buskiga ögonbryn som antagligen skulle växa ihop om jag inte plockade dem varannan dag (ja för de växer snabbt också!) ;)

2016-11-30 | 09:19:37 | http://sevendays.fi/lagombackan
FrökenTV, bloggen om tv och film

det är ju dessutom snyggt. Varför ens kommentera något negativt :(

2016-11-30 | 15:10:55 | http://efji.blogg.se/
Kommentera:
Kom ihåg mig?