2016-11-26 | 15:54:00

Julmarknad, pysselinspiration och julöppning

 
Glad lillajul!
 
Idag är det lördagen före första advent och här i Svenskfinland firas lillajul. Själv har jag inte riktigt insett att det är mindre än en månad kvar till jul nu, men däremot har jag ägnat dagen åt att försöka höja julstämningen genom att gå på både julmarknad och julöppning. Jag plockade upp Mimmi och Challo i förmiddags, och så styrde vi kosan mot Stjärnhallen i Nykarleby.
 
 
Vid Stjärnhallen gick den årliga julmarknaden av stapeln. Precis som förra året såldes det mängder av hantverk, bakverk, julpynt och andra produkter. Det fanns mycket att se på.
 
 
Jag blev väldigt förtjust i de mönstrade kuddarna.
 
 
...och grisarna som fungerade som hållare för tandpetare.
 
 
Blomster- och inredningsaffären Amalias bord var som vanligt favoriten. Där fanns så snygga blomsterarrangemang och prydnader till julen att jag lätt skulle kunna köpa allt.
 
 
Sandra tyckte att den här juldekorationen hade passat mig. En Sputnik! :D
 
 
Sputnik visade sig vara en riktigt tjusig silverfärgad stjärna. Kanske jag måste gå in via Amalia och köpa den nästa vecka. ;)
 
 
Att sätta en liten ljusslinga i en blomma måste ju vara det enklaste och samtidigt snyggaste sättet att julpimpa det man redan har hemma.
 
 
Vad sägs om goda pastiller i finfina plåtburkar?
 
 
Eller en necessär från snygga Rebers Design?
 
 
Många snygga ljusstakar fanns det också på julmarknaden. Jag insåg idag att jag inte har någon adventsljusstake att tända imorgon, men hittade inte heller någon som riktigt föll mig i smaken den här gången. Kanske jag helt enkelt borde göra som Sandra och fixa en egen - även om jag inte har lika gröna fingrar som hon. Hmm...
 
 
Jag blev så glad när jag kikade på Kaos gårdsbutiks bord på marknaden och upptäckte att deras lyktor var dekorerade med Fia Lotta Janssons snygga lettering.
 
 
Bokstavsillustrationerna fanns också på blockljus. Så snyggt att man inte skulle våga tända ljusen ens.
 
 
På vägen ut anade jag ugglor i mossen. Eller snarare mossor i ugglan. Den charmigt mossiga ugglan fick följa med mig hem, och står nu ute på trappan och sprider julstämning. :)
 
 
Efter julmarknaden vek Mimmi, Challo och jag in via Mommos Café på en kopp te och något smått att äta. Där kunde man rösta på vilken pepparkakskreation som var snyggast. Vilken hade ni röstat på?
 
 
Att välja vad man ska äta vid Mommos Café är alltid lika svårt. Man skulle vilja ta en liten tugga av precis allt. ;) Den här gången föll valet på en tunnbrödsrulle med lufttorkad skinka och färskost för min del. Rekommenderas!
 
 
Efter cafébesöket kom Mimmi och jag tillbaka till Oravais lagom till julöppningen utanför Andelsbanken, så då passade vi på att dricka en kopp varm glögg, delta i lotteriet och åskåda utnämningen av "Årets Oravaisbo".
 
 
Manskören spred julstämning och jag vann en ljuslykta på lotteriet.
 
 
Ingen julöppning utan ringdanser runt granen. Att det duggregnade och var fyra plusgrader var det ingen som brydde sig om.
 
 
Bäst av allt: tomten kom förbi. Lyckan var total i Oravais. ;)

Finheter
Emily

Va härliga bilder, ser så mysigt ut <3 Du skall ha en fortsatt skön Lilla Jul Maria :)

2016-11-26 | 17:56:26 | http://nouw.com/myemily
Amanda

Det är så mysigt att gå på julmarknad! :)

2016-11-26 | 18:02:25 | http://nouw.com/amanda
Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

Åh så mysigt :). Så roligt :)

2016-11-26 | 19:27:47 | http://www.saramadeleine.se
Sarah

fina saker =)

2016-11-27 | 16:43:58 | http://klarahs.blogg.se
Sandra

Men inte behöver man ha gröna fingrar för att göra en adventsljusstake heller ;) Jag såg någon som hade typ en gråmålad tegelsten med hål i, och DET var jättesnyggt!

2016-11-27 | 20:01:10 | http://sevendays.fi/lagombackan
Maria at Inredningsvis

Vad härligt med marknad och det påminner om barndomens mysiga snövita jular :)

Idag är det jultips för soffan på bloggen:)

Ha en kanon vecka!

LOVE Maria

Kommentera:
Kom ihåg mig?