Tre stycken läsarfrågor

Jag ber om ursäkt för att jag varit extremt dålig på att svara på kommentarer på sistone. Förlåååt! Jag läser och uppskattar varenda litet ord ni plitar ner i kommentarsfältet, men ibland räcker tiden inte till för att svara på dem alla. Idag gjorde jag därför en liten genomgång bland kommentarerna och plockade ut några frågor som blivit obesvarade. Dagens fråga består alltså av tre frågor den här gången. 
 
 
Hanna: Åh va kul med GIFs i inläggen! Hur gör du dom? :D
 
Så roligt att du gillar mina rörliga bilder! Jag brukar skapa dem i Photoshop. Det är superlätt, även om man kanske inte skulle kunna tro det. Jag använder mig av funktionen "Import Video Frames to Layers", vilket innebär att jag omvandlar en MP4-filmsnutt till färre bildrutor. Jag trimmar bort så pass mycket att jag kommer under gränsen på 8 megabyte (vilket är GIF-gränsen här på blogg.se) och sparar det hela som en GIF-fil. Oftast utgår jag från en Snapchat-video eller mobilvideo eftersom de är små filer som är lätta att skapa bloggbara GIFs av. Om du eller någon annan vill ha en utförligare GIF-guide får ni hojta till så sätter jag ihop en.
Viktoria: Hur kom ni på namnet Sputnik? :)

Vi ville ha ett namn som inte är allt för vanligt och helst inte är något människonamn. En katt får ju gärna heta någonting lite finurligt tycker jag, och så får det gärna innehålla ett s-ljud eller i-ljud så att katten hör när man ropar. En dag när jag googlade på namn trillade jag över ett forum där någon hade en katt som hette Sputnik, och direkt när jag läste det insåg jag att vår katt är ju också en Sputnik. En busig och gullig Sputnik Rambo IV. Mellannamnet Rambo kommer från att han var extremt vild och busig när han först flyttade in hos oss (han har verkligen lugnat ner sig nu) och den romerska siffran finns mest med för att det ska låta lite snitsigare. Hehe. Oftast kallar vi honom bara Sputte numera.
Anonym: Fungerar örhängena fortfarande bra att använda? Funderar på att skaffa ett par då jag också har så känsliga öron så tänkte kolla med dig då du nu haft dem en tid.
 
Ja, faktiskt! Jag har använt Edblad-örhängena så gott som dygnet runt ända sedan jag köpte dem i december (de är ju så små och nätta!), och inte en enda gång har mina öron blivit illröda eller infekterade som de ofta blir av andra örhängen. Någon gång har det blivit lite irriterat när örhängena har suttit för tätt mot öronen, men överlag har jag inte haft några besvär alls av dem. Örhängen i kirurgiskt stål funkar alltså utmärkt för oss med känsliga öron - eller i alla fall för mig! Jag tänkte själv köpa ett till par från samma serie att variera med. Hoppas att dina öron också gillar dem ifall du köper ett par!
#1 - Daniela

Det där med kirurgiskt stål måste jag testa! Är väldigt känslig i öronen, kan endast använda guld så borde pröva :)

Svar: Samma här, jag kan vanligtvis också bara använda örhängen som är gjorda av guld. Och såna vill man ju inte riktigt använda till vardags ifall man skulle tappa dem. Hoppas att kirurgiskt stål passar dig också! :)
TIDSTJUVEN