Spontanpicknick vid Andra sjön

 
Ni vet hur det ibland känns som att vardagarna bara är så trista och enformiga? Då får man se till att hitta på någonting knasigt för att liva upp stämningen! Igår tvingade jag med sambon till Nykarleby för att spana in olika fotoplatser med mig (mer om den saken i ett annat inlägg) och samtidigt passade vi på att köpa pizza.
 
 
Pizzorna tog vi med oss ut till Andra sjön (varför heter den så egentligen? Finns det en "Första sjön" någonstans också?) där vi picknickade längst ut på piren. Turligt nog har jag alltid med mig en filt i bilen - man vet ju aldrig när ett picknick-tillfälle dyker upp! - så det var bara att placera ut filten på stenarna och bänka sig.
 
 
Utsikten var verkligen inte dålig och pizzorna var väldigt goda. Kanske smakade pizzorna ännu godare än vanligt för att vi åt dem utomhus. :) Något av det bästa med våren och sommaren är helt klart att man kan göra spontana små utflykter när man är i behov av att hitta på någonting roligt. Man behöver inte ens åka långt hemifrån.
#1 - Amanda Jona [SPONTAN]

Men åh så underbart det där såg ut att vara!

Svar: Det var riktigt mysigt. :)
TIDSTJUVEN

#2 - Marias Memoarer

Så härligt med såna små utflykter :) Och nu blev jag hungrig... ;)

Svar: Jamenvisst! Det behövs inte några stora utflykter för att det ska kännas lite pirrigt - ibland räcker det med att ge sig ut i närmiljön. :) Om du inte testat Victoria Pizzeria i Nykarleby kan jag rekommendera deras pizzor nu i samma veva.
TIDSTJUVEN

#3 - JUNITJEJ

Så härligt med picknick!

Svar: Eller hur! Man borde picknicka oftare.
TIDSTJUVEN

#4 - Yvonne

Jag har också undrat över det där med var den Första sjön är... kanske någon av dina bloggläsare vet? :)

Svar: Ack ja, hoppas att vi får ett svar så att vi slipper gå och grubbla längre. :)
TIDSTJUVEN

#5 - N

Hej!

Minns jag rätt att du för något år sen gick en kurs i teckenspråk vid ÅA? Minns du vad den hette isf?


Svar: Hej! Det stämmer. :) Jag gick en kurs i stödtecken, alltså inte renodlat teckenspråk utan mer den typen av tecken som man kan använda för att förstärka de viktigaste orden när man talar med en person som har t.ex. hörselnedsättning eller språkstörning. Kursen gick via Öppna Universitetet och hette "Hörselmedvetenhet och tecken som stöd". Den fanns som en enskild kurs i specialpedagogik-modulen.

Jag kollade snabbt på ÅA:s hemsida nu, och enligt den borde motsvarande kurs gå i november och december i år. Hoppas att kursen passar in i ditt schema, för den var verkligen både praktisk och lärorik! :)
TIDSTJUVEN

#6 - radhuslivet.se

Åhh vad mysigt 😍

Svar: Javisst! En mysig kväll behöver inte göras komplicerad. :)
TIDSTJUVEN

#7 - Ida-Marie Jungell

Va gott me pizza o picknick :D