Rytm, sång och skratt

 
Vilket oväder som drar här över Oravais just nu! Det bara smattrar på plåttaket av regnet och träden svajar i vinden. Jag var lite orolig för att ingen skulle dyka upp på kvällens onsdagsträff vid flyktingförläggningen - den tredje och sista träffen för den här våren - när det var halvregnigt redan på eftermiddagen, men min oro visade sig vara obefogad. Ikväll var vi nämligen mer folk än någonsin tidigare som samlades för att leka och ha trevligt tillsammans.
 
Finns det hjärterum så finns det stjärterum. Vi var ungefär fyrtio personer som yrade runt på den gamla direktörsbostadens inte-särskilt-rymliga vindsvåning. Isabell som är utbildad dramainstruktör drog olika rytmövningar och lekar med oss och sedan avslutade vi kvällen med saft och kakor. Enkelt, men så otroligt lyckat.
 
Vet ni, just idag är jag lite extra glad över att bo i Oravais. Över att ha möjligheten att spendera en helt vanlig onsdagkväll tillsammans med personer från andra kulturer, från andra åldersgrupper och från andra språkbakgrunder än jag själv. Vi kanske inte alltid förstår varandra, men för att skratta och ha roligt tillsammans behöver man inget gemensamt språk. ♥
Psst...Hur låter det med en stor interkulturell sommarträff med fotbollsmatch,
mat och annat roligt program i Oravais i sommar? Ni kommer väl om vi ordnar?
#1 - Marias Memoarer

Jag älskar det multikulturella i Oravais <3