Nyöppning vid Fjärdens kaffestuga

 
I söndags hade sambon och jag den stora äran att få ha Oliver på besök halva dagen. Oliver är den äldre av mina brorsöner och en riktig superkille på alla sätt och vis - alltid med glimten i ögat och något finurligt i planerna.
 
 
Eftersom det var första maj hade vi förstås ställt in oss på en utflyktsdag, så vi bänkade oss i bilen.
 
 
Fjärdens kaffestuga hade nyöppning på första maj och det utlovades italiensk glass, hoppslott och ballonger till alla barn. Det var med andra ord ett givet stopp på vår utflyktsdag! Jag är så glad att nya ägare har tagit över Kaffestugan istället för att låta den stänga sina dörrar för gott, för det är verkligen ett ställe som behövs här i Oravais. Nu är restaurangen dessutom uppfräschad från golv till tak och menyerna är förnyade - tipp topp!
 
 
Gissa om hoppslottet var en succé.
 
 
Oliver hoppade, hoppade och hoppade. Upp för trapporna och ner för rutschbanan. Sedan upp igen. På repeat.
 
 
När det behövdes en paus i hoppandet passade vi på att äta varsin smarrig glass. Till skillnad från hoppslottet var den italienska glassen ingen engångsföreteelse, utan den kommer att finnas till försäljning hela sommaren. Så lyxigt! Jag kan rekommendera smaken "hallon-cheesecake" ifall ni vill äta någonting riktigt gott.
 
 
Vi testade förstås lekparken också. Den fick klart godkänt från Oliver! Stenparken var desto tråkigare, men allt kan ju inte vara spännande här i världen.

 
Innan det var dags att susa hem till byn på grillfest passade vi på att besöka hamnen för att spana på två svanar som stillsamt gled runt invid strandkanten. ♥
Nu väntar jag bara på att fåren ska få flytta ut i sin sommarhage, så att man kan cykla till Kaffestugan för att äta glass och spana på får på kvällarna igen. Det är något av det allra mysigaste med sommaren!
#1 - Veronica Wallgren

Vilken mysig dag :)

#2 - Michelle

Men hjälp vad gott det ser ut. Det blir nog ett varv till Oravais nu. ^^

Svar: Ja, om inte annat får du se till att stanna vid Oravaisfjärden nästa gång du kör mellan Vasa och Jeppis. ;) Perfekt rastplats!
TIDSTJUVEN

#3 - Sandra

💖

#4 - ellenlundis

Åh va mysigt ni hade det :)