2016-05-29 | 20:44:00

Fina fotomiljöer i Nykarleby

Nästa vecka ska jag fotografera studentfoton i Nykarleby. Jag har aldrig fotograferat i Nykarleby tidigare, så nu i helgen passade jag på att ge mig ut på location hunting tillsammans med sambon. Jag tycker nämligen inte om att komma helt oförberedd till en fotografering, så jag brukar alltid se till att spana in miljöerna några dagar på förhand eller komma i god tid före avtalad träff så att jag hinner se mig runt före själva fotograferingen. Det är alltid bra att ha koll på var det finns fina bakgrunder och chans till bra ljus. Min location hunting resulterade i två alternativ:
 
 
Alternativ 1: Kuddnäs
Zacharias Topelius barndomshem Kuddnäs är väl en av Nykarlebys mest kända platser. Pinsamt nog måste jag erkänna att jag aldrig varit dit tidigare, så att besöka Kuddnäs var minst lika intressant ur fotoperspektiv som ur kulturtantsperspektiv. Jag tror bestämt att jag måste åka dit på nytt någon gång när sommarcaféet och muséet är öppet. Området var väldigt fint, men typiskt nog är det renovering på gång vid Kuddnäs just nu och fula containrar står framför själva entrén.
 
Men man kan ju ändå bränna av ett Tyra Banks-smize utan att de blå containrarna syns i bild...
 
Bakom huvudbyggnaden finns det många fotomöjligheter.
 
Man kan till exempel posera avslappnat bredvid ett träd.
 
 
Alternativ 2: Topeliparken
För att fortsätta på Topelius-temat är förstås Topeliparken också ett hett alternativ för fotograferingar i Nykarleby. Topeliparken ligger mitt i centrum och är inte särskilt stor, men där finns exempelvis fina stigar inramade av björkar. Det gillar jag!
 
Det finns också möjlighet till lite mer... eh, alternativa... porträttfoton.
 
Men man kan förstås också bara posera helt naturligt på en parkbänk.
 
Bäst av allt: man kan se till att fastna på bild tillsammans med Topeliusgubben himself.
 Ja, alltså... om någon av er har erfarenhet av bra fotoplatser i centrala Nykarleby tar jag tacksamt emot alla tips. ;)

Finheter
Laura

Ifjol blev mina studentfoton tagna brever bron sol går mellan kyrkan och Brostugan. På dendär gräsplätten var detdär ankaret står. På kyrkans sida, blev lyckade i och med att solen späglade sig fint i älven

2016-05-29 | 21:20:31
Yvonne

Ett sånt där "avslappnad posering bredvid ett träd"-foto skulle jag gilla :) Jag är ju ingen vidare fotograf, men ibland har jag fotograferat barnen själv i stället för att anlita fotograf i samband med olika högtider. När yngste sonen blev konfirmerad ville han att jag skulle ta en bild då han satt på mopeden och "dråo po bakhjuuli me in ros i käftan" :p (jo, vi har en sån bild, som vi förstorade).

Nu har min kamera gått sönder, suck... inte för att den var särskilt bra, men ändå. Jag vet faktiskt inte hur han har tänkt med foton nu då han blir utdimitterad från YA, men något kort ska det väl bli...

2016-05-30 | 06:58:41 | http://ynasman.wordpress.com
Irene

Rummelbacken i Nykarleby e också helt bra. Där tog jag mina studentfoton när det begav sig i tiderna

2016-05-30 | 08:31:16
Ellen

Hahah, härligt inlägg! :D

2016-05-30 | 11:00:03
ellenlundis

Super fina bilder :)

2016-06-02 | 16:24:58 | http://finlandsgullet.wordpress.com/
Kommentera:
Kom ihåg mig?