Chokladmousse gjord på avokado

Vad snabba ni var på att dela med er av avokadotips i förra inlägget. Tusen tack! Nu har jag redan en lång lista på avokadorecept som ska testas, men ni får gärna fylla på med fler. Jag blir helt enkelt tvungen att köpa hem fler avokador (hur böjer man ens avokado i plural?). Hanna-Madeleine tipsade om något så gott som chokladmousse gjord på avokado, och eftersom det lät som en perfekt efterrätt var jag tvungen att testa den redan ikväll. Jag modifierade dock Hanna-Madeleines recept litegrann eftersom jag inte hade alla hennes originalingredienser hemma. Min version blev därmed aningen onyttigare än originalversionen, men sååå god. Här kommer mitt egenfixade recept om ni vill testa: 
Chokladmousse, en portion
 
➤ 1 mogen avokado
➤ 3 msk kakao
➤ ½ dl mjölk
➤ 1 msk socker
➤ 1 tsk vaniljsocker
 
Mixa ihop alla ingredienser till en jämn smet, sleva över i ett serveringsglas
och ställ i kylskåpet i ungefär en halvtimme. Toppa med frukt eller bär vid servering.
Smaken blir rätt "vuxen" i och med att avokadon och kakaon i kombination blir maffig. Jag skulle kanske inte rekommendera det här receptet om man ska fixa en efterrätt som barn också gillar, men för oss vuxna chokladälskare är chokladmousse gjord på avokado ett lite hälsosammare alternativ till den vanliga chokladmoussen. Det blev speciellt gott med den syrliga kiwin ovanpå!
#1 - rememberthiis.blogg.se

gott!

Svar: Förvånansvärt gott! :)
TIDSTJUVEN

#2 - Veronica Wallgren

Lät verkligen gott :)

Svar: Ja, du måste testa. :)
TIDSTJUVEN

#3 - Linda

Låter faktist jättegott! :) Måst test recepti.. int för att ja sjölv e så förtjust i avokado men e gar väl att ge dem ett försök...

Ja hur ska man böjj avokado ens? ja sko säg: avokadosar, hihi! dem e jo ganska söt, så e sko jo pass! eller så kör man på kokkoladialekt å sejr ejn avokado, två avokado :)

Svar: E löns absolut att ge avokadochokladmousse en chans. :) Man kan jo å lägg i liti meir socker (eller annat sötningsmedel) ifall man känner att e behövs.
Haha, ja seir å avokadosar. Dubbelplural funkar alltid. :D
TIDSTJUVEN

#4 - Helene

Mums! :D

#5 - Sara

Alltså det här har jag som avokadoälskare faktiskt aldrig testat! Måste ta och göra det... men låter faktiskt nästan lite suspekt, är du säker på att det är gott? :D :D

#6 - Sandra

Gjorde också en liknande variant för ett tag sedan och tyckte verkligen att det blev över förväntan. Så gott!

#7 - Katarina

Intressant recept, får så lov att testa det! Och jo, avokador är rätt böjning, det har kursen Skriftlig Kommunikation 2 lärt mej. :)

#8 - Fanny

En ännu hälsosammare version, som jag nästan misstänker är godare = något som barnen definitivt kommer älska:
1 eller en halv avokado + en banan + 1-3 msk kakaopulver + 1 tsk el. msk honung och en nypa havssalt. HIMMELSKT och utan mjölk och socker. :)