Äkta och ärligt med Melissa Horn

 
Gårkvällen var magisk!
 
Det finns ett antal artister som jag kan lyssna på år efter år, utan att någonsin få nog. Melissa Horn är en sådan. Hennes låtar är underbara att lyssna på när man känner sig lite nere (eller har livskris!) och bara behöver gräva ned sig i alla känslor riktigt ordentligt och gråta ut. Hennes låtar är också härliga att lyssna på när man behöver påminnas om hur fint livet är, i all sin förgänglighet. Melissa lyckas så ofta sätta ord på de där allmänmänskliga känslorna som vi alla stöter på i något skede av våra liv. De där känslorna av otillräcklighet, saknad, ensamhet och sorg, men också av glädje, lycka och kärlek.
 
Just nu är Melissa Horn på en maffig turné tillsammans med Moa Lignell som förband, och igår var det Vasas tur att stå värd för konserten. Jag och ett gäng kompisar köpte biljetter genast när de släpptes i oktober, så vi hade helt fantastiska platser på raderna längst fram i Stadshuset. Jag har inte varit till Vasas stadshus sedan vi ordnade Galan där i november, så det var en lite konstig känsla att anlända till den vackra byggnaden som gäst den här gången.
 
 
Moa Lignell inledde kvällen med sin debutsingel When I Held Ya från 2012 och ett par låtar från sitt nya album. Det är helt otroligt att Moa inte är äldre än 21 och redan så här skicklig och framgångsrik. Wow!
 
 
Sedan klev Melissa Horn och hennes band upp på scenen och gåshuden var total. En kvinna och en gitarr är tydligen allt som behövs för att hela publiken i Stadshuset ska sitta som trollbunden och glömma tid och rum. Stämningen i salen var helt magisk och jag hade kunnat lyssna på Melissa hela kvällen.
 
 
Melissa verkade så jordnära, sympatisk och fin i sina mellansnack, och är helt klart en av de bästa liveartisterna jag någonsin sett. I två timmar spelade hon den ena av mina favoritlåtar efter den andra - alla de gamla godingarna från 2008 och framåt plus de bästa låtarna från det nya albumet. ♥
 
 
Jag fullkomligt älskade att varje låt blev som en egen liten berättelse och att Melissa verkligen sjöng från hjärtat. Man märkte att det var hennes egna känslor och upplevelser hon sjöng om, och det var omöjligt att inte själv bli berörd. Så äkta, naket och ärligt. En kväll att minnas.
#1 - Ida-Marie

Åh vad underbart :D hon var säkert minst lika bra som då man lyssnar på hennes låtar hemma! om int ännu bättre ^^

Svar: Jaa, det var verkligen en speciell upplevelse att få se och höra henne sjunga de där underbara låtarna live. :) Hon tyckte dessutom att Vasas stadshus var den finaste lokalen där hon uppträtt ;) Hihi.
TIDSTJUVEN

#2 - Christina

Det var en absolut fantastisk kväll! Men stadshuset borde verkligen få nya stolar, hade bortdomnad rumpa när vi gick därifrån sen.

Svar: Det var det! Oj, jag tänkte inte alls på att stolarna var obekväma. Men du har säkert rätt, för de där stolarna ser ju ut att vara uråldriga. Jag var säkert allt för uppslukad av konserten för att reagera på obekväma stolar. ;)
TIDSTJUVEN

#3 - Mymlan

Marissa är så bra! Sen kan jag också tipsa om en annan bra svensk sångerska, Cajsa-Stina Åkerström. Speciellt hennes (jättegamla) album "Klädd för att gå" har betytt mycket för mig, och överlag skriver hon jättefina låtar :-)

Svar: Tack för tipset! Jag kollade upp Cajsa-Stina och hon verkar ha många väldigt fina låtar. :)
TIDSTJUVEN

#4 - Mymlan igen

Äh, Melissa skulle jag ju skriva :P