Att lösa en klädkris och fira namnsdag

 
Ni vet när man ska ut på galej och har exakt *inGeNtiNg* att ha på sig. Man vänder upp och ner på hela garderoben och allt är bara så fel, så tråkigt och så vanligt. I lördags hände precis det scenariot när jag skulle fixa mig inför kvällen. Efter att ha letat igenom precis alla mina kläder på jakt efter någon snygg topp som jag inte redan använt tiotusen gånger höll jag på att bli knäpp.
 
Just när allt kändes som mest hopplöst fick jag syn på en loppisfyndad klänning som varit allt för kort för att fylla sin klänningsfunktion men för lång för att passera som topp och därmed inte blivit använd. Utan att fundera desto mer rotade jag fram symaskinen och en sax, klippte bort ungefär en decimeter i nedre kanten av klänningen och fållade upp den. Vips hade jag fått en sprillans ny peplumtopp som passade perfekt tillsammans med ett par mörka Dr. Denim. Klädkrisen var löst och kvällen var räddad!
 
 
Snygg-sambon och jag styrde kosan mot Pavis i Jakobstad. Där slog vi oss ner på den soliga terrassen.
 
 
Jag blev bjuden på en riktigt god namnsdagsmiddag, för 2 juli är ju Mariadagen.
 
 
Trubadurduon Lukas och Tuukka stod för underhållningen. Ett lustigt sammanträffande, eftersom de spelade i Kimo tidigare under dagen. De är ju så skickliga att man gärna lyssnar på dem många gånger samma dag.
 
 
Det var en alldeles idyllisk kväll...
 
 
...ända tills en oväntad regnskur slog till samtidigt som en hel busslast med överförfriskade människor anlände. Då blev det plötsligt smockfullt vid vårt lilla bord (eftersom det var ett av borden med parasoll ovanför) och inte särskilt mysigt längre. Vi gick för att betala för oss, men då hade ingen i personalen varken på utsidan eller insidan tid att betjäna oss, så vi blev skickade fram och tillbaka och fick vänta superlänge. Hade vi varit ett lite mer kriminellt lagt par så hade vi bara gått därifrån, för ingen hade ändå brytt sig.
 
 
Resten av kvällen spenderades i Lillby. Där träffade vi kompisar och lyssnade på Björn Rosenström som uppträdde med sina gamla dängor. Helt okej namnsdagsfirande i en snabbsydd peplumtopp skulle jag vilja påstå.
#1 - Lovisa

Jag känner igen mig alltför väl, men har aldrig löst det så snyggt som du gjorde!

#2 - Lanclin-Linnea

Så himla kreativt lösning! Jag har precis skänkt iväg en kasse med toppar och koftor som inte använts på något år, kanske hade jag kunnat sy om dem... För sent att tänka på nu, det får bli till nästa utrensning jag får ha det i minnet :)

#3 - ellenlundis

Mysig dag ni hade de.
Jag gillar din söta kläder du bar den dagen. :)