Letteringworkshop med Fia Lotta Jansson

 
Glad Alla Hjärtans Dag!
 
Vändagen till ära har jag och mamma (en av mina allra bästa vänner!) deltagit i en letteringworkshop i grannbyn Kimo. Tillsammans med fjorton stycken andra kreativa och skaparglada kvinnor lärde vi oss hur man skapar snygga bokstavsillustrationer med enkla medel. Kurshållare var ingen mindre än fantastiska Sofie Björkgren-Näse, eller Fia Lotta Jansson som de flesta på sociala medier kanske känner henne bättre som. Jag är så glad att nejdens unga marthor tog initiativ till att ordna den här kursen med Sofie i lilla Kimo.
 
 
Sofie berättade pedagogiskt och tydligt om olika sätt att bygga upp bokstavsillustrationer på, och vi fick testa de olika metoderna vartefter. Vi lärde oss allt om skelettbokstäver, skrivstil, blockbokstäver och att det egentligen inte finns några regler inom lettering.
 
 
Det är bara fantasin som sätter gränser för vad man kan skapa med penna och papper! Ni kan tro att vi blev alldeles uppslukade i bokstavsillustrerandet och de fem workshoptimmarna försvann i ett huj.
 
 
I slutet av kursen fick vi också ta del av Sofies bästa tips för att skapa snygga illustrationer av citat och texter. Nu är jag sååå sugen på att rita en egen banner till bloggen och massor av nya letteringtavlor. Workshopen var otroligt inspirerande och både mamma och jag konstaterade att vi lär sitta och rita bokstäver i flera dagar framöver nu. :)
#1 - ida

åååååååh! Awesome att det var givande, är så avis! (hjärtögonemojiiiii)

Svar: Joo, superlyckat! Jag kan dra en snabbkurs för dig nästa gång vi träffas. :D
TIDSTJUVEN

#2 - Christina

Jag har som mål att gå en kortkurs med henne också, låter så spännande. Såg reklamen om dagens evenemang men hade inte möjlighet att delta. Hoppas det kommer fler gånger!

Svar: Så synd att du inte hade möjlighet att delta den här gången. Jag missade också Sofie senast hon var i Österbotten och drog kurser, så jag är så glad att det här tillfället dök upp. Du får hålla utkik på hennes hemsida om det ordnas fler workshops här i trakterna i framtiden. :) Det var i alla fall tal om en fortsättningskurs.
TIDSTJUVEN

#3 - Victoria

Jag har följt henne jättelänge på instagram, hon e så inspirerande och kan verkligen det här med bokstavsillustrationer! Håller tummarna för att hon kommer till Åbo och håller kurs någon vacker dag ;)

Svar: Håller verkligen med dig om att hon kan sin sak. :) Jag kände mig som värsta stalkern när jag kände igen alla bilderna som Sofie visade i sin presentation, för jag har följt henne så länge på sociala medier. Hehe.

Du kan ju kolla med någon förening eller kursverksamhet i Åbo om de kan hyra in Sofie för en workshop. :)
TIDSTJUVEN

#4 - Marre

Kul! Lite avundsjuk är jag allt! En kompis frågade om jag skulle hänga med när samma workshop arrangerades i Stockholm. Jag var grymt sugen, men pengar och andra omständigheter gjorde att det inte direkt var en superbra idé att åka tyvärr...

#5 - Ida-Marie

Nämen gu va skoj!! De va säkert jätte lärorikt!

#6 - Linda

Neej och jag som missade det! Sofie är min småkusins fru! Hoppas hon håller flera ggr av hennes kurser så jag får lära mig rita så fina texter!