2016-12-09 | 07:16:00

En önskelista

Jag inledde julklappsshoppingen häromdagen, och trots att jag älskar att köpa presenter till andra kan jag inte låta bli att snegla på julklappar till mig själv samtidigt. Så här ser min önskelista ut i år:
 
 
1. Kamerastativ
Det som jag är i allra störst behov av är ett nytt och redigt kamerastativ. Mitt nuvarande stativ är ett plastigt budgetstativ som inte är gjort för så tunga kameror som min fullformatskamera och dessutom har gått sönder. I tisdags när jag fotograferade självporträtten nere vid vattnet var jag livrädd för att den tunga kameran med det lika tunga objektivet skulle trilla av stativet för gängorna i fästet har gett upp. Risky business.
 
2. Kameraväska
Näst på önskelistan är en snygg, säker och funktionell kameraväska. Min gamla kamera passade finfint i mina vanliga handväskor, men min nya kamera är så pass stor att den inte gör det. Vilket i-landsproblem! Läderväskan på bilden är min drömväska.
 
3. Böcker
Det finns inget mer magiskt än att få dyka ner i en spännande, gripande eller tankeväckande bok. I mellandagarna skulle jag helst läsa någon av de här fem böckerna: Livet & patriarkatet, Ibland mår jag inte så bra, Sommarön, De förklädda flickorna i Kabul och Trollvinter.
 
4. Reflexskärm
En reflexskärm är ännu en kamerapryl som gärna skulle få gömma sig i mitt paket på julafton. Helst en sådan skärm som är 50cm i diameter och silverfärgad.
 
5. Vöråplanschen
Sist men inte minst på min önskelista hittar vi Julia Bäcks snygga poster med motiv från mina hemtrakter. Vörå, Oravais och Maxmo finns representerade med kännspaka byggnader. Jag känner att den här planschen verkligen är ett måste hemma hos mig.

Finheter
Matilda

Nää så fin kameraväskan är! Den där kommer helt säkert vara den nästa kameraväskan jag köper, tyvärr köpte jag nyss en ny kameraväska där all utrustning faktiskt ryms... :D

Svar: Jaa den är så drömmigt fin! Men hiskeligt dyr också, förstås. Härligt att du hittade en kameraväska där all utrustning ryms! Hurdan blev det? :D
TIDSTJUVEN

2016-12-09 | 08:22:18 | http://tildasofias.blogg.se
ellenlundis

Fina saker du önskar dej! Hoppas att du får de i julklapp. :) Muminbok är ett måste! ;) Jag har trollvinter.. fast en tunnare variant. :) Vill gärna ha alla muminböckerna

Svar: Tack Ellen! :) Jag hoppas verkligen att jultomten kommer med en muminbok i år. Jag skulle precis som du gärna vilja ha alla muminböcker samlade, men hittills har jag bara Trollkarlens hatt och Sent i november.
TIDSTJUVEN

2016-12-09 | 12:15:40 | http://finlandsgullet.wordpress.com/
ellenlundis

Åh! Har skrivit ett inlägg vilka böcker jag har av Mumin och vilka som jag inte har ☺

Svar: Oh, det inlägget ska jag spana in nu genast. :) Vilken är din favorit?
TIDSTJUVEN

2016-12-09 | 12:44:35 | http://finlandsgullet.wordpress.com/
ellenlundis

Det måste vara Farlig midsommar, som är min favorit. Eller pappan och havet. :) Vilket är din favorit?

2016-12-09 | 13:51:56 | http://finlandsgullet.wordpress.com/
emsie

Åh alltså Julia Bäcks posters är såååå snygga!

Och tips till reflexskärm (ifall inte jultomten råkar komma med en), är att köpa en som är helvit som har ett "fodral" att lägga på som har andra färger än vitt (t.ex. guld och silver).

Har själv en som på ena sidan är vit och andra silver. När jag köpte den tänkte vad gör man liksom med en helvit reflexskärm? Nu efter några år har det dykt upp situationer där jag gärna skulle använda den helvita för att dämpa t.ex. direkt solljus. Eller använda den lite som en "softbox". Lätt att vara efterklok ;)

2016-12-09 | 22:02:04 | http://emmsie.webblogg.se
Ann-Marie

Vilken byggnad är från Oravais på planschen? Det är så smått så jag känner bara igen några.

Svar: Näst längst upp till vänster är musé- och galleribyggnaden som finns vid Kimo Bruk. :)
TIDSTJUVEN

2016-12-10 | 09:45:14
Kommentera:
Kom ihåg mig?