Naturens skafferi

 
Förra veckan när Ida-Marie skulle komma på besök passade jag på att plocka lite hallon till en hallonpaj. Vi har ett helt hallonsnår i skogsbacken bakom huset, vilket är väldigt tacksamt nu under hösten. Det tar bara tio minuter att plocka tillräckligt med hallon till en paj - eller en halvtimme om man har två stycken busiga katter i hälarna. ;)
 
 
Jag bakar alltid Mimmis marängpaj, oavsett om jag använder blåbär eller hallon som fyllning. Den är så himla god, och nästan omöjlig att tröttna på. Ida-Marie var dock lite skeptisk när jag inledde bakandet med att plocka bort ett par hallonmaskar ur bären, men skepsisen försvann när hon smakade pajen.
 
 
Något av det bästa med sensommaren och hösten är helt klart att man äntligen får skörda alla bär, grönsaker, frukter och svampar som växt till sig under sommaren. Just nu är jag riktigt sugen på att ge mig ut i skogen på svampjakt... smörstekta kantareller vore så gott! Synd bara att jag inte känner till något bra kantarellställe.
#1 - Christina

Kantarellställen är svåra att hitta, åtminstone här i Kvevlax där alla har typ samma ställe. Jag brukar passa på att yra i skogen när jag är hemma hos mamma o pappa. :) Halvskuggigt bland enrisbuskar, björkar och granar trivs de riktigt bra.

Svar: Men hallå Christina, du verkar ju vara rena rama kantarellproffset, så ofta som du frestar oss med guldgula kantareller på Instagram. :) En vacker dag ska jag bli lika skicklig som dig på att hitta kantareller. *drömmer mig bort*
TIDSTJUVEN