2016-08-16 | 16:43:00

Mina sommarjobb

 
Vips blev det höst. Jag sommarjobbade min sista dag för den här sommaren igår, så idag har jag bara njutit av att hinna vara lite ledig innan höstens program kickar igång. Eftersom flera av er har undrat vad jag jobbat med tänkte jag passa på att berätta lite om den gångna sommaren. Jag har egentligen haft två olika sommarjobb i år. Eller tre, om man räknar med att jag haft en hel del fotograferingar som extraknäck också. Sommaren har gått i ett huj!
Handledare
I två månader har jag jobbat heltid som handledare på ett familjegrupphem för ensamkommande minderåriga flyktingar. Det här blev min tredje sommar som handledare, och utan att överdriva kan jag säga att jag trivs så otroligt bra med det jobbet. Trevliga ungdomar, fina kollegor och väldigt varierande arbetsuppgifter - helt perfekt. Jag saknar redan jobbet och alla människorna. Yhyy.
 
Såklart har jobbet negativa sidor också, till exempel att det ibland kan vara psykiskt tungt och att det inte är så roligt att jobba treskiftesjobb när alla kompisar jobbar kontorstid, men de negativa sidorna bleknar ändå i jämförelse med alla de positiva sidorna och all den glädje som jobbet ger. Dessutom går jobbet på finska, vilket är väldigt nyttigt för mig som annars aldrig pratar finska i vardagen.
Sommarskollärare
Under tre veckor har jag och en annan blivande speciallärare drivit en sommarskola för lågstadieelever med invandrarbakgrund. Syftet med sommarskolan var att upprätthålla svenskan under sommaren och att på ett roligt sätt öva på språket. Vi fick i princip fria händer, så vi såg till att variera lektionerna så mycket som möjligt. Vi läste till exempel massvis av böcker och tidningstexter, hade sagolekar och spännande utomhusundervisning. Det var så roligt att se hur motiverade eleverna var att lära sig och hur de såg sommarskolan som någonting häftigt istället för någonting jobbigt.
 
Som lärarstuderande är det ju så gott som omöjligt att få ett jobb som motsvarar ens utbildning under sommaren (när man själv har sommarlov är ju alla grundskolor också stängda...), så det var förstås extra kul att ha ett lärarjobb som sommarjobb ett par veckor i år. Jag hoppas verkligen på den här möjligheten nästa år igen, ifall jag sommarjobbar ett år till.
Nu är jag förstås nyfiken på vad ni läsare har jobbat med i sommar. :)
Det vore jättekul om ni också ville berätta lite om era sommarjobb.

Finheter
Jasmine - Mitt Gröna Samhälle

Vad intressant och spännande sommarjobb du haft! Det låter väldigt givande och lärorikt! :)

Själv har jag för fjärde sommaren i rad jobbat som sommarkantor. Spelat på gudstjänster, dop, bröllop, begravningar och andakter + annat smått och gott. Det är också ett väldigt givande och ganska varierande jobb, och såklart roligt att få sommarjobba med att sjunga och spela. Gladast har jag ju blivit av alla de fina kommentarer jag fått av att folk tyckt jag varit en bra sommarkantor - Det blir man jättetacksam över. ^_^

Svar: Så roligt att du också haft ett så trevligt jobb. :) Spelar du piano eller orgel? Du ska verkligen ta åt dig av de positiva kommentarerna du fått tycker jag! Sådana kan man leva länge på. <3
TIDSTJUVEN

ellenlundis

Fin bild på dej och missen :) Nä jag har sommar jobbat förut, för några år sedan. Då var de på ett sommargård, med fik, kiosk o minigolf. Denna sommar har jag mest träffat vänner o sånt.

Imorgon blir de studiebesök på ett förskola :D :I Ihh! Jag längtar!

Svar: Tack Ellen! Det låter som att du hade ett roligt sommarjobb den sommaren. Lycka till på förskolan! :D
TIDSTJUVEN

2016-08-16 | 17:54:19 | http://finlandsgullet.wordpress.com/
Hanna

Haha, just ett sånt här inlägg har legat i utkastet under arbete i någon vecka, så ditt inlägg kom passligt så jag fick det färdigställt ;)

Svar: Perfekt!! :D Ska genast läsa ditt inlägg.
TIDSTJUVEN

2016-08-16 | 19:29:32 | http://hannushanna.blogspot.fi
Emma

Vad roliga sommarjobb, och kul att du fick agera lärare också som man kanske inte annars får under sommaren som du skrev :) Jag har jobbat på samma ställe som i vintras, i en matbutik :) Samt så har jag börjat jobba med företaget mera aktivt sedan jag började jobba på en salong (:

Svar: Exakt, lärartillfället tvekade jag inte en sekund över att ta tillvara - även om det innebar att en del av min lediga tid fick ryka. Men det har ju varit så trist väder den här sommaren, så det känns helt okej att ha ägnat i princip hela sommaren åt jobb. :) Kul att du kunnat satsa på egenföretagandet nu också, vid sidan om butiksjobbet. Att jobba i en salong tror jag verkligen är din grej! :)
TIDSTJUVEN

2016-08-16 | 20:24:58 | http://emmasvahn.myshowroom.se
Julia

Ååh vilka intressanta sommarjobb du haft! Kan tänka att de gett väldigt mycket !
Jag har också pendlat mellan olika jobb. Har sommarjobbat på Sevendays juni, juli augusti, jobbat som butiksbiträde 1-2 dagar i veckan på Seven Roses, och upprätthåller sajten jobben.fi som också drivs av Hss Media :)

Svar: Ja, mina sommarjobb har verkligen varit givande. Inte en endaste dag har det känts motigt eller tungt att gå till jobbet, och det om något är verkligen ett tecken på att man trivs. :)
Vilken spännande jobbsituation du också har haft! Det låter verkligen som att du haft fullt upp hela sommaren.
TIDSTJUVEN

2016-08-18 | 20:12:55 | http://sevendays.fi/makemeup
P e t r o n e l l a

Kassatant och turistinformatör i hemkommunen har mina jobb denna sommar varit (:

Svar: Så kul! Om jag kommer söderut för att turista någon dag vet jag alltså vem jag ska ta kontakt med. ;)
TIDSTJUVEN

2016-08-19 | 21:55:10
Jasmine - Mitt Gröna Samhälle

Jag spelar nog orgel (men väldigt lite med fötterna)! Och joo, nog är det lätt att bli glad av att tänka på alla de positiva kommentarerna man fått! :)

. Pjumas . <3 - Mamma & Fru

Jag hörde att lilla bybutiken ca. 200 meter från oss behövde hjälp i maj så jag kontaktade butiksägaren då hon är gammal bekant och da att jag kan hjälpa där. Det var meningen att hjälpa på butiken endast maj månad men jag var där hela sommaren :) Och får fortsätta även nu på hösten! :)

2016-09-03 | 18:50:01 | http://pjumas.blogg.se
Kommentera:
Kom ihåg mig?