Höstvindar i Vexalaskogarna

 
Två säkra hösttecken är 1) att man får lust att vandra i skogen och 2) att bloggivern stiger till max. Idag kröp jag runt i mossan i Vexalaskogarna och samlade på mig älgflugor när jag fotograferade. Och det här... ja, enligt mina beräkningar blir det här dagens tredje blogginlägg. Jag vet inte när jag skulle ha skrivit tre blogginlägg på en och samma dag senast. Kanske någon gång på 2011? 
  
 
Tydligen har saker och ting inte förändrats särdeles mycket sedan 2011. Då kröp jag också runt på marken och fotograferade svampar i slutet på augusti. Jag kan ju inte vara helt normal. 
 
 
Så där på tal om fotografering så är lusten att införskaffa ett makroobjektiv aldrig så stor som när man är ute på skogsvandring. Plötsligt inser man att det finns så många häftiga mossor, insekter och svampar som skulle göra sig otroligt bra i närbild, men med ett 50 mm-objektiv på kameran kommer man inte alls tillräckligt nära. 
 
 
Ljuset i skogen var verkligen härligt idag. Det strilade in mjukt mellan trädtopparna och gav allting ett förtrollat skimmer. Det fina med skogspromenader är dessutom att man aldrig behöver gå hungrig. Man hittar så mycket godsaker längs vägen. 
 
 
Som bonus kommer en liten kortfilm från dagens äventyr. ♥
#1 - N

Vilka fina bilder!

#2 - Felicia

Vad fina bilder :D

#3 - hanna, förbanna

tummen upp för bloggivern! Äsch, vem har inte kravlat omkring i skogen och fotograferat svampar? ;) superfina bilder för övrigt!

vet du! Du kan svänga på ditt fasta 50mm och använda det som makrolins, googla på Freelensing! :)

#4 - Linda

Vad fina bilder, Maria :) blir riktigt sugen på att själv gå ut i skogen idagoch krypa runt med mitt macroobjektiv. Måste nog göra det så jag får lite nya bilder att visa :)

#5 - Sandra

Men magiska bilder och magisk kortfilm!! Vill flytta ut till naturen efter detta!! Vart bor du? Så vackert ju!