På utflykt till gamla stan i Side

 
Nej hörni, nu är det hög tid att jag fortsätter berätta om Turkiet-resan som sambon och jag gjorde för ett par veckor sedan. :) Vi bodde som sagt på lyxiga Otium Seven Seas Side och hängde mest på hotellområdet och slappade, men ett par utflykter hann vi förstås också med under vår vecka i Side. En av dagarna hoppade vi på bussen in till centrum. Bussen gick en gång i kvarten direkt från vårt hotell och kostade inte mer än en euro per väg, så det var ju väldigt praktiskt. Vårt mål för dagen var att utforska gamla stan i Side.
 
 
I den gamla delen av staden Side finns det ruiner av vad som en gång var bland annat murar och tempel. Side är en uråldrig stad med mycket historia. Den ligger ju vid Medelhavets kust, och hamnstäder har ofta varit viktiga i historien.
 
 
Tänk hur maffig den här teatern måste ha varit någon gång under sin storhetstid! Den var så häftig att jag gärna hade hoppat över stängslet och smugit runt där och fotograferat lite.
 
 
Det fanns ramper att gå på längs vägen.
 
 
Själva promenadvägen var väldigt fin.
 
 
När vi kom in till den gamla stadskärnan promenerade vi längs mysiga gator i lugn och ro från andra turister. Husen var mestadels byggda av sten, med fina träbalkonger. Gosiga stadskatter fanns det förstås gott om. Gissa om Mikael uppskattade att jag var tvungen att stanna och fotografera varendaste en av dem? :'D
 
 
I butikerna i gamla stan såldes allt mellan himmel och jord. Man fick akta sig för att stanna och titta om man inte var sugen på att köpa någonting, för försäljarna var inte nådiga. Jag höll på att tappa nerverna på försäljarna säkert sjuhundraelva gånger, för allting var så himla överprissatt och man var tvungen att pruta i tio minuter innan man fick någonting för ett skäligt pris. Jag är dessutom prutexperten i detta förhållande, så jag fick ta precis varje diskussion. Suck.
 
 
Den här katten alltså. Den ser så himla ledsen ut i ögonen och jag ville bara krama den och ge den kärlek. <3 (Fast det vågade jag inte göra.)
 
 
Vi poserade lite i ruinerna av Apollotemplet.
 
 
Mitt i ruinerna höll ett par på att fotografera bröllopsbilder, så vi spinkade lite på dem. Brudgummen såg ut att vara max femton bast.
 
 
Nere vid hamnen var det fulltfulltfullt av båtar och mysiga små caféer och restauranger. Och hundar.
 
 
Vi promenerade planlöst omkring och försökte ignorera alla inkastare.
 
 
Efter ett par timmar begav vi oss nöjda, glada och svettiga hem till hotellet igen.
#1 - Jarina

Va fina bilder från ett så fint ställe! :)

#2 - Ida-Marie

Nämen så vackert, och nu får jag ännu mera resfeber! :D

#3 - ellenlundis

Underbara bilder! :)

#4 - Lissu

Jätte fina foton ...säkert en superfin resa :)

#5 - Maria

härligt! :) jag älskar katterna på Teneriffa, många av dem är väldigt sällskapliga och pratglada :) Vi hade även 3 stycken "kattvänner" där vi bodde fram tills nyligen - vi lät dem t.o.m komma in till oss och chilla lite nu som då (inte alla samtidigt dock, då hade det nog blivit slagsmål :D), nu har dock pojkvännen flyttat till ett annat område (och själv är jag ju här i Finland för tillfället), så kanske aldrig får se de katterna igen, ganska sorgligt faktiskt... :'(