2015-09-17 | 06:40:00

En dagsutflykt till Manavgat

Om det fanns en kategori vid namn "Årets Sämsta Resebloggare" skulle jag lätt kamma hem storvinsten i den. Fast nu råkar jag dock veta att det inte kommer att finnas någon sådan kategori på bloggalan, så tyvärr får jag inget pris. Attans. Nå, hur som helst så är jag värdelös på att blogga om resor jag gjort. Jag drar liksom ut på dem i det oändliga istället för att skriva om dem snabbt efter att jag kommit hem. Eftersom jag fortfarande har massvis att berätta om Turkiet-resan kommer härmed ett Turkiet-inlägg som jag knåpat ihop inatt. Tjohej!
 
 
På torsdagen begav vi oss på en liten utfärd från Side till Manavgat. Manavgat är en stad som ligger ungefär en kvart från Side, och där finns ett vattenfall som är typ en meter högt men av antalet turister att döma ändå svincoolt.
 
 
Och visst var det fint!
 
 
Jag hade bränt mig som tusan dagen innan, så jag hade inget annat val än att se ut som en überturist med keps och långärmat.
 
 
Mikael såg också lite gullig ut.
 
 
Det fanns en liten skogsdunge full av uteserveringar och souveniraffärer invid vattenfallet.
 
 
Efter vattenfallet åkte vi till den stora marknaden som ordnas två gånger i veckan i Manavgat. Där gick vi runt i två timmar och svettades, shoppade och irriterade oss på försäljarna. Det fanns verkligen allt mellan himmel och jord på marknaden. Vi kom ut med en del kläder och det obligatoriska turistköpet: en selfiestick. Mikael var måttligt road i den turkiska augustivärmen.
 
 
Sedan var det dags för båtutfärd! Jag hatar båtar (har nog blivit lite traumatiserad sedan båtufärden på Cypern 2011), men gick med på att åka på en pensionärsutfärd längs Manavgatfloden. Vi tittade på fiskodlingar och saker som flutit iland vid flodstranden.
 
 
Manavgatfloden är synnerligen rik på mineraler och är därför intensivt turkosgrön till färgen. Den ser nästan lite giftig ut. Innan det var dags att vända och åka tillbaka tog båten i land på ett ställe där landområdet mellan Manavgatfloden och Medelhavet var ovanligt smalt. Ni ser kanske att det skymtar vatten på andra sidan strandremsan också? Det är Medelhavet som syns där.
 
 
Manavgatfloden var tretton grader kall! Huuuu.
 
 
Efter vinterbadet i floden kutade vi snabbt över till tjugosexgradiga Medelhavet för att värma oss innan det var dags att åka tillbaka. Sådan lyx! :)

Finheter
Hanna

Vi var i Side och semestrade för 3 veckor sedan. Jättefin plats! :) Våra vänner rekommenderade Manavgat kryssnigen men eftersom vi reste med en 4 åring och inte riktigt visste vad utflykten innebar stod vi över. Kommer absolut besöka stället pånytt och då åka iväg på dendär kryssningen/utflykten :)

Svar: Nämen så kul! Vi måste ju varit där nästan samtidigt då? 16-23 augusti var vi i Side. Visst var det fint där! :) Verkligen värt att besöka fler gånger.
TIDSTJUVEN

2015-09-17 | 16:56:50 | http://nouw.com/hanzku
Ida-Marie

Aaah så härligt det ser ut. Oh, fastän jag var vid medelhavet just så saknar man det redan!!

Svar: Det är någonting alldeles speciellt med Medelhavet. Man kan inte få nog av det. :)
TIDSTJUVEN

2015-09-17 | 17:08:44 | http://ziio.se
Maria

Men oj, hur kan floden vara sådär kall?? :) Är det rinn/smältvatten från nåt bergsområde..? Men bra att men sedan kunde värma sig i havet. Minns när jag doppade mig i ca.14-gradigt vatten i Sverige, det gjorde ONT..! Eller ja, åtminstone gjorde det ont om man stod i vattnet med fötterna längre än ett ögonblick.

Svar: Jag blev också väldigt nyfiken på varför den egentligen är så där kall, men har inte hittat någon information om det. Den är tydligen runt 13 grader kall året runt. Man fick doppa sig snabbt! ;)
TIDSTJUVEN

2015-09-17 | 21:47:17 | http://www.marvelicious.blogg.se
Hanna

Ja nästan! Världen är liten :D Vi var fär 26.8-3.9 :)

Svar: Kul sammanträffande! :) Vilket hotell bodde ni på?
TIDSTJUVEN

2015-09-17 | 22:34:42 | http://nouw.com/hanzku
Kommentera:
Kom ihåg mig?