Tre stycken fredagstips

TGIF! Det utlovas storm idag, så det kanske är bäst att hållas inomhus. Om ni inte vet vad ni ska hitta på medan stormen viner så har jag tre stycken fredagstips på lager. En podd, en artikel och en film.
 
Poddtips: Kajland
Idag har det första avsnittet av den sprillans nya finlandssvenska podden Kajland kommit ut. Kajland är förstås en podd gjord av killarna i humorgruppen KAJ, det vill säga Kevin Holmström, Axel Åhman och Jakob Norrgård. Om ni liksom jag gillat deras humorshower och fantastiska låtar och videor så kommer det här garanterat att bli er nya favoritpodd. I det första avsnittet har andjakten inletts och så försöker killarna bland annat ta reda på varför det egentligen är så mörkt i Jeppo. Jag höll på att fnissa ihjäl mig. :') Lyssna på direkten!
 
Vasabladets historia om katten Hilma som hoppade på skolbussen från Replot till Sundom (för kärlekens skull?) är kanske den gulligaste nyheten idag. Som tur kunde Hilma ta bussen hem igen efteråt. Katter alltså! Såna äventyrare.
 
Filmtips: Paper Towns
Jag grät mig igenom The Fault in our Stars förra året, och i sommar har en ny film baserad på en John Green-bok kommit ut: Paper Towns. Filmen handlar om Quentin som är kär i sin äventyrliga granne Margo. En dag försvinner Margo och Quentin upptäcker att Margo har lämnat ledtrådar efter sig till honom och att det är hans uppgift att hitta henne. Paper Towns är lite förutsägbar och väldigt tonårig (obligatoriska inslag så som en skolbal och ett populärt gäng som den töntiga huvudpersonen inte tillhör finns förstås med), så den passar hur bra som helst som fredagsfilm!
#1 - Hanna

Fina tips (även om stormen ser ganska mesig ut än så länge..)! Men mest undrar jag hur Cara Delvigne lyckas se så alldaglig och glåmig ut på sista bilden?

Svar: Tack Hanna, kul att tipsen uppskattas. :) Här i Oravais ser det ut att bli en ordentlig storm - träden svajar och löven virvlar i vinden. Spännande!
Och ja du, bra fråga. Kanske den typiska tonåringen är alldaglig och glåmig? I så fall har ju Cara lyckats rätt bra med sin rollfigur.
TIDSTJUVEN

#2 - VERONICA - fashion blog

Faaaantastiskt inlägg, så bra tips! Härlig fredagskänsla :) kramar fina du!

Svar: Tack Veronica! Jättekul att höra att den här typen av inlägg uppskattas. :) Jag försöker att få ihop ett tipsinlägg i veckan, men det lyckas inte alltid. Ha en fin helg! Kram <3
TIDSTJUVEN

#3 - Sara Möller

Kissekatten är ingen mindre än min ögonsten Himla! Hon bor hos mina föräldrar. Speciell har hon alltid varit, men att hon skulle åka med bussen till Sundom hade nog ingen räknat med. Haha :D

#4 - Silje

Roligt med lite olika tips! :) Måste kolla in filmen.

#5 - Hemma Hos Felicia

Ja, Paper Towns! Älskade den filmen! :) Vet du om den kommit ut på DVD än? :)

#6 - Jenni

Kajand var riktigt bra och papert towns måste jag verligen se!