Alla förtjänar att bli älskade

 
Idag styrde jag kosan mot Novia där de (ve och fasa!) har 20 cent dyrare kaffe än i Åbo Akademi. Vid Novia ordnade Svenska Österbottens Anhörigförening någonting så intressant som ett seminarium om hur det är att vara ung och ha en förälder eller annan anhörig med psykiska problem. Otroligt intressant både ur speciallärarperspektiv och medmänniskoperspektiv! Det blev en dag kantad av föreläsningar och paneldiskussioner som väckte många nya tankar.
 
Liselott Nyström som är en av drivkrafterna bakom Decibel var på plats på dagens anhörigseminarium och berättade litegrann om hur Decibel kan hjälpa unga som mår dåligt. Ni kanske har hört talas om den österbottniska ungdomsinformations- och rådgivningstjänsten Decibel? Om inte ska ni genast klicka er dit och botanisera bland innehållet. Där finns infosidor om allt mellan himmel och jord och till Decibel kan man helt anonymt skicka frågor om precis vad som helst som bekymrar en. Decibels experter svarar så fort de bara kan. En toppenbra grej som verkligen behövs i Österbotten!
 
 
Benjamin Sidorov höll en mycket berörande föreläsning om sitt eget liv som varit kantat av psykisk ohälsa, mobbning, självskadebeteende, dåliga umgängeskretsar och självmordsförsök. En mycket gripande historia som till att lycka hade bästa tänkbara slut. Jag tror att det är viktigt att höra den här typen av historier allt emellanåt - riktiga historier från personer som själva har upplevt det som de berättar om. Kontentan av Benjamins föreläsning var att alla vill bli älskade. Och visst är det så. Alla vill bli älskade, och alla förtjänar att bli älskade. Oavsett vilken uppväxt man haft och vad man gått igenom i sitt liv.
Jag tror att alla åhörare tog med sig många nya insikter från dagens seminarium. Det gjorde i alla fall jag. ♥
#1 - Yvonne

Det är något av kärnan i det vi lär ut inom vårdvetenskapen <3 och att oavsett om man personligen "älskar" (i betydelsen tycka mycket om) sina medmänniskor/patienter/elever så har de rätt att bli bemötta som att de är värda att bli älskade, med alla sina fel och brister.

Svar: Så sant som det var sagt! Du är klok du Yvonnne. <3
TIDSTJUVEN