Skumpabrunch och fototräning

Inlägget är ett samarbete med Morrr.
 
 
I söndags, dagen efter Galan, vankades det skumpabrunch och fotokurs med Morrr. Ida-Marie och jag bodde på Sokos Hotel Vakuuna över natten och skumpabrunchen var passande nog i Sky-bastun, så vi behövde bara ta hissen upp så var vi framme.
 
På brunchen berättade Lena från Morrr först om deras tjänster. Morrr är ett företag som riktar sig till djurägare. Via Morrrs tjänster kan man till exempel få hjälp att hitta hundvänliga caféer och parker i närheten av den plats där man befinner sig, få svar på om man borde uppsöka veterinär efter att ens katt ätit någonting opassande eller få råd om vad man borde göra ifall ens hund beter sig konstigt. Deras Smart Pet Care Advisor består av en stor databas med veterinärsvar på de frågor man ställer.
 
 
Efter infon tog fotografen Joni från Zoomi över ordet. Joni drog en snabb fotokurs i vad man bör tänka på när man fotograferar husdjur. Han poängterade bland annat att det är väldigt viktigt att fotografera på djurets villkor - om till exempel hunden inte vill sitta stilla och bli fotograferad kan man inte tvinga den. Vad man däremot kan göra är att locka med godis och leksaker för att fånga hundens uppmärksamhet.
 
Av egen erfarenhet kan jag säga att djurfotografering inte är det lättaste, men ack så roligt. Ibland kan man få till så otroligt lustiga bilder på ren tur, och ibland lönar det sig att planera lite mera.
 
 
Extra kul var det att under brunchen få en liten pratstund med dessa brudar som hade kommit upp till Österbotten över helgen. Paula, Emma, Sabina, Sandra och Silje är precis sådär härliga i verkligheten som man får intryck av på deras bloggar. Det är så lustigt det där, att det känns som att man känner personer utan att någonsin ha träffat dem tidigare.
#1 - Silje

Jaa vad roligt det var att träffas! :) Hoppas vi ses snart igen, och får möjlighet att tala mera!