Mitt livs häftigaste kväll

Foto: Linda Sjölund
 
 Foto: Natalie Sundsten
 
Det börjar sjunka in. Sakta men säkert inser jag att lördagen inte var en dröm. Vi tömde stadshuset på galaprylar i söndags och hade ett sista utvärderingsmöte och kramkalas med teamet. Igår hämtade jag med stor hjälp av mamma (tack, du är världsbäst!) borden och stolarna från kontoret på Vasaesplanaden 6 och lämnade tillbaka nycklarna. Nu är det över. Det är dags att betala alla räkningar och arvoden, bokföra och avsluta det här kapitlet. Jag känner mig redo för att skriva galainlägget. Håll i er, för det här blir långt.
 
Varken jag eller Ida-Marie tog en enda bild under hela veckan (det mest komiska var nog på söndagen när Ida-Marie skulle ta ett foto och hon märkte att hon inte ens hade något batteri i kameran), så jag lånar hejvilt bilder av andra bloggare. Jag hoppas att ingen misstycker.
 
Video: Caroline Eriksson
 
Galalördagen var stressigare är stressigast. Jag körde tidigt iväg mot Vasa och påbörjade dagen. Vi hade ett förberedande möte med arbetsteamet och gick igenom allas arbetsuppgifter en sista gång innan det var dags att skrida till verket. Alla saker skulle förflyttas från kontoret till stadshuset, stadshuset skulle städas, goodiebags skulle packas, radiointervjuer skulle göras, de sista samtalen skulle ringas, artister skulle välkomnas, genrep och soundcheck skulle genomföras... kort sagt var det en dag med minutschema från morgon till kväll. Vi som jobbade med Galan hann ta ungefär en halvtimmes paus för att fixa oss inför kvällen innan minutschemat fortsatte.
 
Foto: Caroline Eriksson
 
Klockan 18 började Galan officiellt och de första gästerna steg in genom stadshuset dubbeldörrar. Efter att de hängt av sig sina ytterkläder bjöds de på välkomstdrink och sedan väntade röda mattan-fotografering och mingel på nedre våningen.
 
Foto: Patricia Åbonde
 
Foto: Patricia Åbonde
 
På plats fanns några av våra fina samarbetspartners: Autre, Ratata, Sevendays, Glitter, Gigantti, Morrr och Vitamin Well. De hade hittat på olika aktiviteter som gästerna kunde prova på och överlag minglades det ivrigt bland galagästerna. Det var så otroligt roligt att se hur alla hade satsat på sin galaklädsel från topp till tå.
 
Foto: Jennifer Carp
 
Foto: Jennifer Carp
 
Foto: Jennifer Carp/Mikael Nybacka
 
Jag är så glad att alla mina bästa kompisar kom på Galan. Jag har verkligen försummat dem de senaste veckorna (om inte halvåret...), men nu ska här minsann drickas kaffe och promeneras så det står härliga till igen! Och Mikael - tack för att du alltid ställer upp och står vid min sida även om vi knappt hunnit umgås på sistone. Och mamma - du vet att du är ovärderlig för mig. Jag är så glad att du kom på Galan och att du har peppat och stöttat hela vägen. ♥
 
Foto: Anna Betlehem
 
Foto: Caroline Eriksson
 
Foto: Natalie Sundsten
 
Strax efter klockan 19 öppnades dörrarna till festsalen. Där glittrade kristallkronorna i ljuset från strålkastarna och de otroligt proffsiga ljud- och ljuskillarna från Frontline Audio hade fixat scenen så snygg med kolsvart backdrop och stora skärmar att visa bilder och film på. De lyckades verkligen förvandla festsalen till en makalös galasal enligt alla våra önskemål. Helt magiskt.
 
Foto: Caroline Eriksson
 
Foto: Natalie Sundsten
 
Programmet kickade igång och först ut på scenen var Fredrik Furu och hans gitarrist Joel Svenfelt. Fredriks show var helt perfekt, och dessutom är han en mästare på jordnära och fina mellansnack. Jag är ett stort fan av Fredrik och hans musik, så jag är personligen otroligt glad att han ville ställa upp som artist på Galan.
 
Foto: Caroline Eriksson
 
Foto: Sandra Ahlskog
 
Foto: Caroline Eriksson
 
Anne Hietanen och Hannah Norrena var våra eminenta programvärdar för kvällen. De är två otroliga kvinnor med självdistans, humor och ödmjukhet. Två personer som verkligen kan bjuda på sig själva. De drog en riktig show med roliga diskussioner och härliga presentationer. Eftersom de själva har många års erfarenhet av bloggar och en personlig insyn i bloggvärlden var de verkligen de ultimata programvärdarna för Galan 2015. Ingen annan kunde ha gjort det bättre än Anne och Hannah.
 
Foto: Lina Björkskog
 
Foto: Sandra Ahlskog
 
Foto: Anna Betlehem
 
Prisutdelningen påbörjades. Vi har som ni säkert vet haft två röstningsomgångar innan Galan. Under den första röstningsomgången fick allmänheten nominera sina favoritbloggar. Det kom in över 1300 nomineringsblanketter i den första omgången, och av dessa sammanställdes de tre som fått flest nomineringar i varje kategori. Sedan öppnade röstningsomgång två och allmänheten fick igen rösta på sina favoriter. Döm om vår förvåning när över 2000 unika personer gick in och röstade. Man kan lugnt säga att de som fick priser under kvällen var välförtjänta. Ni hittar en lista över alla vinnare H Ä R.
 
Foto: Anna Betlehem
 
Jag har ju vetat om det här ett tag redan, men i lördags blev det officiellt: Tidstjuven vann priset för Årets foto-/videoblogg på Galan 2015! Jag vann. Jag vann!!!! Tusen miljarder tack till alla er som röstade på mig. Ni kan inte ana hur häftigt det känns. Jag lägger ner så otroligt mycket tid på min fotografering och min blogg varje dag, så det är helt fantastiskt att se att det uppskattas. Jag har så mycket att skriva om den här utnämningen att jag helt enkelt tar det i ett annat inlägg. Det här inlägget blir tillräckligt långt ändå.
 
Foto: Jennifer Carp/Sandra Ahlskog
 
Foto: Natalie Sundsten
 
Frida Andersson fick tyvärr förhinder att delta i Galan, så i sista minuten fick vi fixa en ersättande artist. Vi kom genast att tänka på det nya stjärnskottet i Vasas artistvärld; Ella Sanoo. Gissa om vi blev glada när Ella kunde ställa upp med så kort varsel. Ella är en tjej som kommer att gå långt. Hennes röst är i en klass för sig, och låten Leave This Town är en av mina absoluta favoritlåtar just nu - speciellt efter att ha fått höra Ella framföra den live ackompanjerad av Fanny på flygel. W-o-w.
 
Foto: Anna Betlehem
 
Vi hade en mingelpaus i mitten av programmet. Kamerorna gick varma.
 
Foto: Sandra Ahlskog
 
Efter pausen fortsatte prisutdelningen och Nicke Aldén körde dessutom ett extranummer på scenen tillsammans med systrarna Koivunen. Varken Ida-Marie eller jag hade den blekaste aning om vad som skulle hända, så ni kan ju gissa att vi blev förvånade när det visade sig att Nicke hade pratat ihop sig med vår eminenta DJ Christa Aarnio och drog ett helt galet dansnummer. En alldeles fantastisk överraskning.
 
Foto: Jennifer Carp
 
Foto: Cindy Ekman
 
Ronya uppträdde med fyra av sina härliga låtar. Ronya har nyligen blivit listad av den brittiska tidningen The Guardian som en av de mest lovande artisterna inom nordisk pop. Och tänk, hon uppträdde i stadshuset i Vasa i lördags! Så häftigt att det knappt är klokt ens. Ronyas låtar är verkligen världsklass. Dessutom är hon riktigt trevlig och söt. 
 
Foto: Caroline Eriksson
 
Foto: Anna Betlehem
 
Efter att galaprogrammet var slut fick alla gäster varsin goodiebag och det var dags att röra sig vidare mot efterfesten på Plan B. Vi hade hyrt limousiner som skjutsade alla till efterfesten. Det var snöoväder i Vasa på lördagen, så vi var lite oroliga för att limousinerna inte skulle ta sig fram på vägarna, men som tur gick det riktigt bra. Galagästerna behövde inte promenera i snöyran utan fick åka med stil.
 
Foto: Maria Norrgård
 
Foto: Jenna Vierinen
 
På efterfesten sålde Smith's Burgers sjukt goda hamburgare ute på terrassen för en femma, Christa Aarnio spelade partymusik vid dansgolvet och i baren kunde man köpa galadrinkar. Minglet var på topp och det var så kul att få umgås med bloggare från när och fjärran.
 
Foto: Natalie Sundsten
 
Stort tack till alla våra sponsorer och samarbetspartners och ett extra stort tack till hela galateamet som hjälpt oss att förverkliga alltihop den senaste veckan. Det känns som att det här halvåret som Ida-Marie och jag har lagt ner på att planera Galan 2015 verkligen har varit värt det. Vi är så otroligt nöjda med hur allting blev, och åtminstone jag kommer att leva på de stående ovationerna som 300 personer gav oss i stadshuset i lördags i många många år. ♥
Nu blickar vi framåt mot nya påhitt och galenskaper. Vem vet vad vi hittar på i framtiden...
#1 - Karolina

Vilket superinlägg! Ni ska vara så stolta!! :)

Svar: Tack så jättemycket Karolina! <3 Stolta är vi verkligen. Det känns så overkligt att vi faktiskt har åstadkommit allt det här.
TIDSTJUVEN

#2 - Silje

Det var en superfin kväll, ni har fått stå i med mycket. Tusen tack till er!

Svar: Tack ska du ha. Och tack till dig för att du kom! Det var så roligt att äntligen få träffas på riktigt. :)
TIDSTJUVEN

#3 - Mimmi

Fick tårar i ögona, för ja e så SJUKT STOLT över er!! vilken otroli kväll alltså!

Svar: Tusen tack Mimmi. E betyder så mytchi att hör he från te. E känns som att ja ha vari världens sämsta kompis på sistone, som aldri ha havi tid att hitt på nainting alls. Hoppas att vi kan råkas snart å prat ikapp om allt som ha händ på sistone. <3
TIDSTJUVEN

#4 - Http://carloine.blogspot.com

<3 jag kommer att leva länge på galaupplevelsen. Tack igen och igen för att ni ordnade detta och ni gjorde det så bra.

Svar: Caroline, TACK! <3 Och tack för att du har gjort en så otroligt fin film och tagit helt underbara bilder. :')
TIDSTJUVEN

#5 - Anna Betlehem

Ni förtjänar alla stående ovationer i världen! Ni har gjort ett grymt bra jobb och resultats blev fantastiskt! Stoort TACK till er!

Svar: Tack så jättemycket Anna! <3 Jag är lite ledsen att jag inte hann prata med dig under kvällen (hade tänkt göra det), men kanske vi träffas på någon bloggträff framöver. :)
TIDSTJUVEN

#6 - Christina

Återigen ett stort tack! De va en så fantastiskt rolig kväll! :)

Svar: Vad glad jag blir att du tycker det. :D Tack!
TIDSTJUVEN

#7 - Sandra A

TACK än en gång till er för er fina satsning med galan! Det blev verkligen en super kväll och ni är så värda dom stående ovationerna! Jag väntar med spänning på att se vad ni hittar på här näst. ;)

Ha det bra! :)

#8 - Kitty

Fint inlägg! Ni är värda stående ovationer!! Vilket angagemang att få ihop denna fest! Grattis till väl utfört arbete och grattis till din vinst som årets foto-/videoblogg!
/Kitty

#9 - Mamm

Tack Maria <3 ...ibland finns det inga ord som kan beskriva hur stolt och lycklig en mamma kan vara !