Mina tio bästa jullåtar

 
Jag kunde inte hålla mig längre. Igår åkte julstjärnorna, ljusstakarna och julgardinerna fram och idag klickade jag play på jullistan. Den Ultimata Julmusiken är min favoritlåtlista på Spotify som jag återkommer till år efter år.
 
 
Ibland fyller jag på med någon ny jullåt på listan, men oftast är det de gamla godingarna som går varma i högtalarna. En bra jullåt ska enligt mig vara stämningsfull, traditionsenlig eller rolig. Mina tio bästa jullåtar, utan inbördes ordning, är dessa...
 
 
Nightwish - Walking in the Air. Själva låten kommer från kortfilmen The Snowman som går på TV varje jul (ett måste att se!) och Nightwishs version är så himla vacker.
Carola - Himlen i min famn. Ingen jul utan Carola.
♥ The Pogues - Fairytale of New York. Jag älskar den irländska accenten och den sorgliga och melankoliska stämningen i låten. Lite lustigt att en så deppig låt rankar in på min topplista över de bästa jullåtarna, men så är det.
Sanna Nielsen - Koppången. Den här sången får jag rysningar av varje gång jag hör den. Jag hörde den första gången på en julkonsert i kyrkan det året som min morfar gått bort, och kan inte lyssna på den utan att börja gråta. Den är så vacker.
Sara Bareilles & Ingrid Michaelson - Winter Song. Den här är kanske inte någon jullåt egentligen, men jag förknippar den starkt med julen och älskar stämningen i den. En klar favorit!
Coldplay - Christmas Lights. En modern jullåt som är riktigt mysig.
Just D - Juligen. Kanske den roligaste jullåten någonsin, om jul- och konsumtionshysterin. Den här är lika obligatorisk på jul som Tomten är far till alla barnen.
Jeff Buckley - Hallelujah. En klassiker som jag tycker att är finast i Jeff Buckleys version.
Peter Jöback - Jag kommer hem igen till jul. Jag tycker att den här låten beskriver julens budskap om frid och gemenskap så bra. På jul får det vara lite smörigt tycker jag.
John Lennon - Happy Xmas (War Is Over). Kanske en av de allra starkaste julsångerna, med ett budskap som är lika aktuellt idag som när den kom ut.
Vilka jullåtar är era favoriter?
#1 - Zaisha <3

ska julpynta hemma idag :)
min favorit jullåt är nu last christmas och nu tändas tusen juleljus :)

Svar: Så mysigt med julpynt! :) Last Christmas gillar jag också, även om den blir lite väl sönderspelad i alla varuhus och matbutiker. Dessutom hade jag den som ringsignal en december för många många år sedan, och sedan dess förknippar jag den med telefonsamtal. Haha :D
TIDSTJUVEN

#2 - Jarina

Last Christmas och Let it Snow är mina favoriter! Sen gillar jag många svenska låtar också, eller dom flesta faktiskt :) så mysigt med jullåtar!

Svar: Svenska jullåtar är oftast väldigt fina. :)
TIDSTJUVEN

#3 - IdaPIDA

Jag är ju inget fan av jullåtar direkt, mest för att många är så sönderspelade fast dom e bra :'(

Men mina favoriter är i alla fall Snowstorm- Jul (<3333333), Peter Jöback & en norska jag nu glömt namnet på - Gå inte förbi, Helen Sjöholm, Benny Andersson - Vinterhamn OCH I ÅR FICK JAG EN NY. Lyssnar redan på Pentatonix - White Winter Hymnal <3

och några som du nämnt där ^^

Svar: Jag hade helt missat Snowstorm-låten. Jättefin ju! :) Och den där Pentatonix-låten är ju så härlig. Jag har hört den massor av gånger men aldrig uppfattat vad den heter. Nu åkte den raka vägen in på listan. Tack för kommentaren Ida, nu fick jag många nya låtar att lyssna på. :D
TIDSTJUVEN

#4 - SandraEmilia

Åhh härliga låtar! Fick några till till min lista också! (Y) :)

Svar: Toppen! :D Om du har några bra tips på lager tar jag gärna emot dem.
TIDSTJUVEN

#5 - Emma

Lite jävig i och med att jag sjunger med på den inspelade låten, men kören till Finlands lucia och låten I vinternattens tid kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta <3
http://youtu.be/0bYDp1fX08I

Svar: Åh så vacker! Vilket fint minne från luciaupplevelsen. <3 Körlåtar överlag ger mig så mysig julstämning. Oftast går man ju i kyrkan runt julen, och då brukar så duktiga körer uppträda.
TIDSTJUVEN

#6 - Sara

Måste ta och kolla igenom din lista nån dag och kanske sätta till nåt på min lista :D

Svar: Ja, gör det. Har du också en "Public" lista? I så fall ska jag snoka på din också. :D
TIDSTJUVEN

#7 - Ninette

Koppången är också min absoluta favorit! Fast jag brukar lyssna på Ann-Sofie von Otters verion. Walking in the air är så vacker den också, och så brukar vi gilla In the bleak midwinter när vi är på det humöret. Och Winter Song som du nämnde, fast med Sarah Dawn Finer! :)
Ungarnas favorit är Pentatonix och White Winter Hymnal som inte riktigt är så julig den heller (typ noll!)
Det var bara några av favoriterna det - vi lyssnar massor på julsånger här hemma, och det varierar vilka man gillar mest!

Svar: Vilka fina jullåtar! Jag var tvungen att lyssna på In the Bleak Midwinter på direkten, för den hade jag inte hört tidigare. Den åkte raka vägen in på min lista förstås! :) Jag förstår inte heller hur jag kan ha missat White Winter Hymnal fram till igår när Ida också tipsade om den här ovanför. Men det är ju härligt att man kan upptäcka nya favoriter varje år. :D
TIDSTJUVEN

#8 - Erica

Åh vad jag började längta till jul nu! :D Kan nog inte bestämma mig för en jullåt, gillar typ alla haha!

Svar: Jag började också längta massor till jul nu. :D Och du, det är ju tur att väntan på julen oftast blir lång så hinner man spela ALLA jullåtar. ;)
TIDSTJUVEN

#9 - Sara

Har ingen public lista, men ska se om jag kan få till det :D

Svar: Toppen! :)
TIDSTJUVEN

#10 - Jennie "Lilz"

Åh mysigt att julpynta! :D gillar måånga jullåtar men min favorit jullåt är nog Shake Up Christmas av Train, mysig o glad jullåt som bara gör att man vill va glad :D

Svar: Den tycker jag också om! :) Man kan helt enkelt inte låta bli att bli på bra humör när man lyssnar på den. :D
TIDSTJUVEN

#11 - ellenlundis

Åh! Jag har fått julkänslor nu :)

Svar: Hihi, jag också. :D
TIDSTJUVEN

#12 - Katarina

Vilka bar låtar!

Svar: Fint att du tycker det. :)
TIDSTJUVEN

#13 - Maria

Tack för tipsen, ska lägga dem på minnet! :) Jag har väl mest lyssnat på klassiker som "nu tändas tusen juleljus" m.m., samt vissa gamla julhits som fortfarande spelas varje år. Celine Dion har också en del mäktiga jullåtar. :)

Svar: Det blir ju lätt så att man snöar in sig (eheheh) på de där jullåtarna som man ALLTID lyssnar på. Kul med lite variation och någonting nytt ibland! :)
TIDSTJUVEN

#14 - Sara

Nåja nu har jag fått den public, et inte om det finns så jättemycket "intressant" där, men ändå :P https://open.spotify.com/user/saralene/playlist/5qUiJtI1bYrM7XXGVrYcQd

Svar: Wohoo! Ska genast lyssna :D
TIDSTJUVEN