Livet och döden

Bildkälla: Arenan
 
Igår kväll gick en dokumentär utöver det vanliga på Yle Fem. Dokumentären Tills cancern skiljer oss åt handlar om Magdalena och Peters tid tillsammans efter att Peter fått beskedet om att han har obotlig cancer. En otroligt sorglig och gripande dokumentär, men samtidigt en otroligt kärleksfull och viktig dokumentär. En ärlig dokumentär som alla borde se. Se till att ladda upp med näsdukar och någon att hålla i handen innan ni ser den, för den är tung.
 
Det är hemskt och ofattbart att cancern skördar så många liv. Många fina människor dör alldeles för tidigt på grund av en orättvis sjukdom. Unga människor som egentligen borde ha hela livet framför sig och familjefädrar som lämnar fru och barn efter sig. Det är omöjligt att förstå hur någonting sådant kan ske, och hur det fortfarande inte kan finnas ett botemedel mot sjukdomen.
 
Dokumentären om Magdalena och Peter är tung, men samtidigt hoppingivande. Den visar att kärleken och hoppet är det sista som lämnar människan. ♥
#1 - Emmy's Life

Usch får nästan tårar i ögonen bara av att läsa din text. Tror nog jag måste kolla den någon dag, men inte idag ... måste, som du säger, ladda upp med näsdukar.