En inspirerande tjej

Bild: Yle.
 
I söndags såg jag en dokumentär som verkligen berörde mig. Har ni hört talas om den finlandssvenska realityserien Dom kallar oss handikappade? Det är en serie i tio delar som går ut på att reportern Peter Al Fakir reser runt i Svenskfinland för att träffa personer med olika typer av funktionsnedsättningar och för att ta reda på vad det egentligen innebär att "ha ett handikapp".
 
Söndagens avsnitt, avsnitt 8, handlar om ingen mindre än Elin Wikström. Många av er kanske läser hennes blogg? Elin är en av de coolaste personerna jag känner. Jag träffade Elin på en bloggträff förra året och vi brukar chatta med varandra. Elin är en helt vanlig tjej från Närpes. Hon är lika gammal som mig, skriver en blogg, gillar kläder och smink och har sjukt många snygga skor. Elin är helt vanlig, men samtidigt väldigt ovanlig. Hon har en muskelsjukdom som heter SMA. Trots sin allvarliga sjukdom har Elin en otroligt positiv och härlig attityd till livet. Hon låter inte motgångarna stoppa henne och hennes livsinställning och kämparglöd är verkligen inspirerande på så många vis. Dessutom har hon riktigt skön humor.
 
Jag tänker inte berätta desto mer om själva avsnittet, utan hoppas att ni helt enkelt kan avvara 26 minuter av era liv för att se det. Ni kommer inte ångra er. ♥
 
Avsnittet med Elin finns på Arenan
#1 - emadeleinew

Oj tack va snällt <3