Pjasi på fääland fåot i Nykarleby

 
Tidernas bästa humorgrupp, det är KAJ. Jag vet ingen annan grupp och inget annat band där medlemmarna är så multitalangfulla, härliga och naturliga. Kevin, Axel och Jakob kan ställa sig på vilken scen som helst och äga hela stället på fem minuter.
 
 
Idag hade KAJs turné Pjasi på fääland fåot nått Nykarleby. Mikael och jag var snabba att nappa åt oss varsin biljett tidigare i vår, och idag bänkade vi oss i Stjärnhallen. En välspenderad fredagkväll. Det var fullsatt och i publiken satt alla tänkbara människor - gamla, unga och allt däremellan. KAJ är älskade av alla.
 
 
Showen var stundtals pampig, stundtals avskalad. Gamla godingar varvades med splitternytt material och roliga mellansnack. Det hela blev ett riktigt smarrigt hopkok.
 
 
Nu väntar jag ivrigt på att den nya låten om den saknade frassen ska komma ut på Spotify eller YouTube så att jag får spela den på repeat hela sommaren. Jag visste inte att en låt kunde vara både sorglig och humoristisk på samma gång, men just en sådan låt har killarna lyckats skapa den här gången - så där så att man inte riktigt vet om man ska gråta av skratt eller av sympati. Fioltonerna satte guldkant på den här showen.
 
 
Utmärkelsen Årets Österbottning(ar) är sannerligen välförtjänt.
#1 - Anonym

Visst är de roliga. Men Jacob och Axel har inte alltid varit sådär pjasoga och härliga. Dem, och en kille till, mobbade mig under ett sommarläger då vi gick i lågstadiet(jag gick inte i samma skola som de). Och resten av sommaren och halva den hösten skickade de mindre trevliga meddelanden åt mig på Lunarstorm. Så att sånt...

#2 - Elsa

Hei. Ni. Är. Bäst